Een bodyguard krijgt als klant een huurmoordenaar die hem vaak heeft tegengewerkt. Samen moeten ze binnen 24 uur het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zien te bereiken.
Titel
The hitman's bodyguard
Regisseur
Patrick Hughes
Acteur
Ryan Reynolds Samuel L. Jackson
Componist
Atli Örvarsson
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
114 min.
EAN
8719372004715

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Actiekomedie van Patrick Hughes (The expendables 3) met topacteurs Ryan Reynolds (Deadpool) en Samuel L. Jackson (The hateful eight). Michael Bryce was jarenlang een Triple A-bodyguard, maar raakte aan lager wal toen een belangrijke klant onder zijn ogen werd vermoord. Zijn ex (Élodie Yung) werkt voor Interpol en bezorgt hem een belangrijke opdracht: een kroongetuige binnen 24 uur van Manchester naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag brengen. De getuige blijkt huurmoordenaar Darius Kincaid (Jackson) aan wie Bryce een bloedhekel heeft: hij probeerde 28 keer een cliënt van hem te vermoorden. De mannen moeten wel samenwerken, want de verdachte doet er alles aan de getuige te vermoorden. In Amsterdam komen ze terecht in een spectaculaire achtervolging over de grachten. Nederlandse acteurs zijn onder meer Barry Atsma en Noortje Herlaar. De recensenten geven 2-4 sterren. Ronald Rovers (Trouw 17-8-'17) noemt de film een formule-achtig spektakel waarachter een 'vaag soort nihilisme' …Lees verder

Over Patrick Hughes

Patrick Hughes (Birmingham, 20 oktober 1939) is een Britse kunstenaar die in Londen werkzaam is. Hij is de geestelijk vader van "reverspective", een optische illusie op een driedimensionaal oppervlak (veelal een of meerdere afgeknotte piramides met een vierkante basis) waarbij de delen van de afbeelding die het verst lijken fysiek het dichtst bij zijn.

Beknopte biografie

Patrick Hughes werd geboren in Birmingham, ging naar school in Hull en ging in 1959 naar het James Graham Day College in Leeds. Later gaf hij les aan het Leeds College of Art voordat hij een onafhankelijke kunstenaar werd. Hughes sloot zich aan bij de "Jape Art"-kunstbeweging van Robin Page. Hij heeft drie zonen bij zijn eerste vrouw, Rennie Paterson, en was later getrouwd met de auteur Molly Parkin. Hughes woont boven zijn studio in de buurt van Old Street, Londen, met zijn derde vrouw, de historicus en biograaf Diane Atkinson.


Suggesties