Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Body switch

Patrick Lagrou (auteur)
+1
Body switch
×
Body switch Body switch
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een middelbare scholier leert uit een boek hoe zijn geest uit zijn lichaam moet treden, maar een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Body switch
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Editie
3e, herz. dr.
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007 | Andere uitgaves
170 p.
ISBN
9789044807066

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de voorbije jaren toonde Patrick Lagrou zich een geroutineerde verteller van griezelverhalen. Verhalen, die allemaal volgens een geijkt stramien en met identieke bouwstenen opgebouwd zijn. In Body Switch laat hij de griezelidee nog even meespelen terwijl hij de draad van zijn esoterische verhalen als Sterrenkind, In de klauwen van de duivel en Volgelingen van Satan terug opneemt. Zoals in Sterrenkind wijst de ikpersoon op persoonlijke interesse en betrokkenheid. Meer nog, met een speelse knipoog naar de door hem bewonderde Hubert Lampo noemt Lagrou zijn hoofdpersoon Joachim Stiller. De déjà vu naamgrapjes uit vorige boeken houden ook hardnekkig stand. De gewraakte 'surveillant' (sic) heet Vancraeynest -- met een wrange nasmaak voor ingewijden? -- of kortweg Kraaimest, de nagenoeg onzichtbare directeur is Plettinck, een huisvader met acht kinderen gaat met de weinig subtiel Piet Uyttenbrouck door het leven enz. Misschien goed voor een goedkoop…Lees verder
Joachim, een middelbaar scholier (ik-figuur), heeft op een rommelmarkt een esoterisch boek over het uittreden uit het lichaam bemachtigd. Door het geconcentreerd volgen van de instructies lukt het hem om uit te treden. Vervuld van de grootsheid van dit gebeuren maakt hij zijn nieuwe vriendin, medescholiere Sarah, deelgenoot. Daarna wordt hun aandacht volledig opgeëist door het schooljaar en de geestelijke terreur van een van de docenten. Een miniem ongeluk met de uitsmijter van een dubieuze nachtclub zorgt voor een kettingreactie met bijna fatale gevolgen als het willoze lichaam van de jongen overgenomen wordt door een demonische entiteit. De spannende gebeurtenissen vormen een perfecte combinatie van mystiek en relativerend aards realisme. Het taalgebruik in dit in Vlaanderen gesitueerde verhaal is eenvoudig, maar zeer verzorgd. De verhaallijn van deze herdruk is onveranderd, de tekst is wel opnieuw geredigeerd; nieuwe omslagillustratie. Vanaf ca. 14 jaar.

Body Switch

In ‘Body Switch’ raakt de zeventienjarige Joachim in de ban van een boek dat hij op de rommelmarkt kocht. Het is een soort handleiding dat leert hoe je uit je lichaam kunt treden. Joachim experimenteert wat met de beschreven technieken en stelt tot zijn stomme verbazing vast dat ze inderdaad blijken te werken. De nieuwe vaardigheden die hij op deze manier opdoet, komen hem meteen ook goed van pas. Zwevend als een geest door de lucht ontdekt hij dat Vancraynest, de onmogelijke surveillant van zijn school, een regelmatige bezoeker is van een erotische bar. Het wordt een obsessie voor Joachim om Vancraynest te ontmaskeren. Al gauw ontdekt hij dat in de erotische bar die Vancraynest frequenteert niet alleen onschuldig vertier is te vinden, maar dat er allerlei onfrisse praktijken bedreven worden. Bovendien ondervindt Joachim dat het helemaal niet ongevaarlijk is om los te komen van je lichaam. Gelukkig is er nog Sarah, een nieuw meisje op school met wie Joachim het goed kan vinden. Zij…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia