Luisterboek
Nederlands

Het dolfijnenkind

Patrick Lagrou (auteur), Kurt Rogiers (verteller)
+1
Het dolfijnenkind
×
Het dolfijnenkind Het dolfijnenkind
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 12-jarige Marijn gaat met zijn moeder naar de Bahama's, waar Marijn is geboren op de dag dat zijn vader stierf. Daar proberen ze de waarheid omtrent zijn vader te achterhalen
Onderwerp
Dolfijnen
Titel
Het dolfijnenkind
Auteur
Patrick Lagrou
Verteller
Kurt Rogiers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2006
5 cd's
Speelduur
ruim 5 u.
Aantekening
Nederlands gesproken
ISBN
90-5444-576-9

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek, voorgelezen door de Vlaamse acteur en presentator Patrick Lagrou. Het boek* is aangeboden in de a.i's boeken met onderstaande tekst van redactie boeken. 'De vader en moeder van Marijn bestudeerden dolfijnen op de Bahama's toen Marijn er twaalf jaar geleden geboren werd. Op dezelfde dag stierf zijn vader, maar het mysterie daarover is nooit opgelost. Samen met zijn moeder gaat Marijn in de vakantie naar Long Island en slaagt erin de waarheid te achterhalen. (...) Wensvervullend avonturenverhaal dat veel informatie bevat over veel onderwerpen. Doordat de hoofdpersoon een intelligente, leergierige jongen is, komt al deze informatie heel natuurlijk over. Er wordt een bijna tastbaar beeld geschapen van het leven op een tropisch eiland. Hier en daar zijn wat dingen niet goed uitgewerkt, zo is er geen enkel taalprobleem en heeft de hoofdpersoon opeens een fiets op het eiland (terwijl zijn moeder bijna geen geld heeft). Ook de gebeurtenissen die g…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia