Boek
Nederlands

Het grote dolfijnenkindboek

Patrick Lagrou (auteur)
+1
Het grote dolfijnenkindboek
×
Het grote dolfijnenkindboek Het grote dolfijnenkindboek

Het grote dolfijnenkindboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Marijn werd geboren tussen de dolfijnen en heeft nog steeds een goede band met zijn dolfijnenbroer Derby. Hij vertelt over de verschillende dolfijnsoorten, hun eetgewoonten, vrienden en vijanden, leefomgeving etc. Weetjes en achtergrondinformatie over dolfijnen, n.a.v. het twintigjarig jubileum van de boekenreeks ‘Het dolfijnenkind’.
Titel
Het grote dolfijnenkindboek
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
[76] p. : ill.
ISBN
9789044817966 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Nederlands 855.7 (SISO) Over jeugdliteratuur (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Bruggeling Patrick Lagrou is de auteur van de beroemde 'Dolfijnenkind'-reeks (een fictiereeks over Marijn, die tussen de dolfijnen geboren is en later onderbewust nog steeds een heel hechte band blijkt te hebben met dolfijnen). Voor zijn eerste boek in de reeks, Het dolfijnenkind, vond Lagrou lang geen uitgever. Maar toen Clavis toch toehapte, werd het boek meteen een bestseller. Weldra ziet Het dolfijnenkind zijn dertigste druk.
Om de fans tegemoet te komen, is nu Het grote dolfijnenkindboek verschenen, een non-fictie-uitgave waarin de auteur achtergrondinformatie verschaft over zijn boeken enerzijds (de locaties waar zijn verhalen zich afspelen, waar hij inspiratie vandaan haalde voor zijn personages e.d.), en allerlei onderwerpen die met dolfijnen of de zee te maken hebben anderzijds. En dit laatste wordt zeer ruim opgevat: zo krijg je een beschrijving van de Bahama’s (waar Lagrou lange tijd woonde), uitleg over Atlantis, zeerovers, duiken, de walvisja…Lees verder
Ter ere van de twintigste verjaardag van het boek ‘Het dolfijnenkind’ verschijnt deze speciale uitgave voor fans van de populaire serie en dolfijnenliefhebbers. Beschreven wordt hoe het boek is ontstaan met alle hoofdfiguren. Verder staat er boeiende informatie in over verschillende soorten dolfijnen, hun leefwijze en verwante diersoorten. Naar aanleiding van fragmenten uit de boeken (genoemd met titel en paginanummer) worden locaties en hun geschiedenis, legenden, natuur en milieu toegelicht, zowel onder als boven water. Gekleurde kaders met weetjes onderbreken de tekst, evenals mooie kleurenfoto’s van de wereld onder water, fijne pentekeningen en drie getekende kaarten in grijstinten. De teksten staan in een vrij grote letter. Het taalgebruik is goed op de doelgroep afgestemd. Tot slot vertellen twee lezers hoe de serie hun leven beïnvloedde. Met inhoudsopgave en voorwoord. De auteur maakte natuurdocumentaires voor televisie en schreef artikelen. Zijn foto’s en films zijn internatio…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia