Boek
Nederlands

Verdwenen in de Sargassozee

Patrick Lagrou (auteur)
+1
Verdwenen in de Sargassozee
×
Verdwenen in de Sargassozee Verdwenen in de Sargassozee

Verdwenen in de Sargassozee

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het eiland waar Marijn woont, wordt bedreigd door grote hoeveelheden zeewier. Tegelijkertijd gebeuren er raadselachtige zaken rond het eiland. Marijn, Talitha en de dolfijn Derby gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Dolfijnen
Titel
Verdwenen in de Sargassozee
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Editie
4de herz. dr.
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008 | Andere uitgaven
170 p. : ill.
ISBN
9789044809626 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het eiland op de Bahama's waar Marijn woont, wordt na een hevige winterstorm bedreigd door massa's zeewier. Sindsdien gebeuren er onverklaarbare zaken op en rondom het eiland. Het wier blijkt afkomstig uit de Sargassozee, waar ook de Bermuda driehoek ligt, bekend om zijn raadselachtige verdwijningen. Is het wier de oorzaak van de vreemde gebeurtenissen of zijn er andere krachten aan het werk? Marijn gaat samen met vriendin Talitha en de dolfijn Derby op onderzoek uit. De auteur heeft in het eerste deel van dit boek voorbeelden opgenomen uit 1945, 1957 en 1966 van de geheimzinnige krachten van de Bermuda driehoek; in deel twee trekt hij die lijn door. Vijfde boek in de reeks over het dolfijnenkind Marijn, dat gezien het ontbreken van een introductie niet als los deel gelezen kan worden. De vele gebeurtenissen komen niet altijd waarschijnlijk over. Redelijk leesbaar taalgebruik met niet alledaagse woorden (nochtans, gesofisticeerd). Duidelijke druk, ruime marges. De zwart-witkaartjes va…Lees verder

Verdwenen in de Sargassozee

Dit is alweer deel 5 in de reeks over het Dolfijnenkind. Na een enorme storm wordt Long Island bedreigd door reusachtige velden blaaswier uit de Sargassozee. Over deze zee hangt al eeuwen een waas van geheimzinngheid. Er vinden immers heel wat onverklaarbare verdwijningen van schepen en vliegtuigen plaats. Vlak daarna doen er zich op en rond het eiland steeds meer vreemde verschijnselen voor: Marijn ziet een zeilschip in de kolkende golven verdwijnen, wat doen indianen in de grot die meneer Wagner ontdekt heeft, enz. En wie is de geheimzinnige eigenaar van het grote domein waar gewapende mannen de toegang verbieden ? Gelukkig leidt de nuchtere kijk van Ben Janssen, gecombineerd met de speciale gaven van Marijn, Talitha en Derby, de dolfijn, tot een 'spannende' ontknoping. Dit is een klassiek avonturenverhaal, dat appelleert aan de geheimzinnige waas die rond de Bermudadriehoek hangt. Zoals altijd krijgen de slechteriken hun verdiende loon in een spectaculaire finale, waaruit Marijn…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit …Lees verder op Wikipedia