Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vervloekte aarde

Patrick Lagrou (auteur)
+1
Vervloekte aarde
×
Vervloekte aarde Vervloekte aarde

Vervloekte aarde

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als er in de stad gekozen moet worden tussen het bewaren van een historische opgraving en de bouw van een parkeergarage, verwacht niemand dat de botten van overledenen die er begraven liggen een beslissende rol zullen spelen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Vervloekte aarde
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001 | Andere uitgaves
112 p.
ISBN
90-6822-690-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met dit boek waagde Patrick Lagrou zich aan een experiment. Zes jongeren hielpen zijn verhaal groeien, fantaseerden en bekritiseerden. Wouter Dekkers is, net zoals zijn vader die geschiedenisleraar is, geïnteresseerd in wat opgravingen over de autochtone bevolking kunnen vertellen. Hij voelt zich thuis in het archief, maar mag daar als jongere niet alleen naar binnen. Wanneer hij het toch doet tijdens de sluitingsuren is hij de stille getuige van een inval met een dodelijk slachtoffer. In zijn vrije tijd trekt Wouter ook naar de tekenacademie, waar hij bevriend raakt met Tine, een halfzus van Gijs Versteele. Gijs, die bij Wouter in de klas zit, maakt het Wouter en zijn vader moeilijk, o.a. omdat de vader van Gijs als handelaar zo vlug mogelijk een parkeergarage wil op de plaats waar nu een archeologische vondst de werken vertraagt. De spanning groeit nadat Wouter rond de werken voor de parkeergarage vreemde schimmen zag en de volgende dag verneemt dat daar een man gedood werd. Wouter…Lees verder
De titel van dit 'griezelboek' slaat op de aarde die vrij komt tijdens de opgraving voor een ondergrondse parkeergarage. Bij de opgraving vindt men de resten van een historische abdij waardoor een hevige strijd in de stad ontbrandt tussen voor- en tegenstanders van het behoud van dit culturele erfgoed. Wouter en zijn vader voeren actie voor behoud, terwijl de stiefvader van zijn vriendin Tine, daarbij gesteund door zoon Gijs, niets uit de weg gaat om het commerciële belang te laten overwinnen. Als er onbegrijpelijke moorden worden gepleegd, besluiten Wouter en Tine op onderzoek uit te gaan en beseffen dat de botten van de overleden mensen, die in de grond zijn begraven, tot vreselijke daden in staat zijn. Dit onwaarschijnlijke gegeven wordt dermate boeiend en met vaart verteld dat de lezer bereid is voor lief te nemen dat de karaktertekening te zwart-wit is en er losse eindjes overblijven. De auteur gebruikt korte zinnen met veel dialogen. Af en toe worden er krachttermen gebruikt: 'v…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia