Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een Engelse luitenant-ter-zee in 1800 het bevel krijgt over het schip de "Sophie", vraagt hij een bevriende arts scheepsdokter te worden.
Onderwerp
Varen
Titel
De Sophie
Auteur
Patrick O'Brian
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Master and commander
Uitgever
[Amsterdam]:: Pandora, 2002 | Andere uitgaves
408 p.
ISBN
90-254-1027-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoewel hun eerste ontmoeting bij een recital van werk van Locatelli geen succes is, raakt de Engelse luitenant-ter-zee Jack Aubrey door hun gemeenschappelijke liefde voor muziek en filosofische beschouwingen toch bevriend met de arts Stephen Maturin. Als Aubrey in 1800 het bevel krijgt over de korvet 'Sophie', vraagt hij de berooide Maturin zijn scheepsdokter te worden en deze stemt toe. Met de 'Sophie' maken zij veel mee in vele delen van de wereld, tot het schip enkele jaren later verloren gaat bij Kaap Roig, waar zij wordt aangevallen door drie Franse schepen. De Britse schrijver is befaamd om zijn historische zeeromans. Dit is het eerste deel van de 16-delige Jack Aubrey-cyclus. Het is, ondanks de ietwat ouderwetse stijl en grote gedetailleerdheid, een heel boeiende, geestige roman, waarin de zeevaart van twee eeuwen geleden heel levendig wordt geschilderd. De vertaling leest prettig. Pocketeditie.

Over Patrick O'Brian

Patrick O’Brian, geboren Richard Patrick Russ (Chalfont St Peter, Buckinghamshire, 12 december 1914 - Dublin, 2 januari 2000), was een Brits schrijver, vooral bekend door zijn Aubrey–Maturin-serie.

Leven en werk

O’Brian was de jongste uit een gezin van negen en was als kind vaak ziek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij afgekeurd voor de Royal Air Force en werkte vervolgens als Brits geheim agent. Tijdens de oorlog leerde hij ook zijn vrouw kennen, met wie hij in Wales ging wonen. Later vestigde hij zich in Zuid-Frankrijk. Hij overleed in 2000 te Dublin, 85 jaar oud.

O’Brian schreef romans en verhalen. Hij werd vooral bekend door zijn reeks van 21 historische marineromans over de introverte Jack Aubrey, kapitein bij de Royal Navy, en de verlichte scheepsarts Stephen Maturin. De romans spelen zich af tijdens de napoleontische oorlogen. O’Brian legt een grote kennis aan de dag over de scheepvaart uit die tij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties