Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De angst van de wijze

Patrick Rothfuss (auteur), Lia Belt (vertaler)
Kvothe heeft steeds problemen met geld, zijn medestudenten en zijn leraren. Na enkele voorvallen op de universiteit ziet Kvothe in dat het niet slecht uitkomt als hij een tijdje weg blijft. Daarom gaat hij op reis naar Severen om daar aan het hof zijn geld te verdienen. Helaas verloopt niet alles zoals gedacht en hij raakt verwikkeld in allerlei avonturen en intriges.
Titel
De angst van de wijze
Auteur
Patrick Rothfuss
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wise man's fear
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Andere uitgaven
928 p. : ill.
ISBN
9789022563489 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit lang verwachte tweede deel* van een trilogie bevat de verdere avonturen van de charismatische en begaafde Kvothe. Het heeft de vorm van een raamvertelling waarin een oudere en gedesillusioneerde Kvothe zijn verhaal vertelt aan een schrijver. Dit legt een deken van doem over het boek; we weten al dat het niet goedkomt. In dit deel verlaat Kvothe zijn geliefde universiteit voor een tijdje en trekt opnieuw de wijde wereld in. Daar ontmoet hij een schare kleurrijke personen en begint hij naam te maken als avonturier en tovenaar. Nog steeds is hij op zoek naar de moordenaars van zijn ouders. Een afwisselend en spannend boek, nog meer dan het eerste deel*. Prima vertaling. Kleine druk; voorin een kaartje.

Over Patrick Rothfuss

Patrick James Rothfuss (6 juni 1973, Madison, Wisconsin) is een Amerikaans schrijver van fantasy en een collegedocent. Hij is het bekendst door de serie The Kingkiller Chronicle, dat door verschillende uitgeverijen werd geweigerd vooraleer het eerste deel, De Naam van de Wind, in 2007 door DAW/Penguin werd gepubliceerd.

Biografie

Patrick Rothfuss werd geboren in Madison, Wisconsin, en groeide op als een enthousiast lezer, ook al omdat het weer in zijn regio bar slecht was en hij geen televisie had. In 1991 ging hij studeren aan de Universiteit van Wisconsin-Stevens Point. Oorspronkelijk wilde hij studeren voor chemisch ingenieur, maar hij veranderde van gedachten en ging voor klinische psychologie.

In 1999 studeerde Rothfuss af in Engels. Na het ontvangen van zijn MA aan de Washington State University keerde hij twee jaar later terug om in Stevens Point les te geven.

Rothfuss' eerste boek, The Song…Lees verder op Wikipedia

Suggesties