Strip
Nederlands

De wolvin van Mars

Patrick Weber (scenarist), Fernando Pasarin (illustrator)
Een archeologiestudent uit Turijn, op stage in Rome, valt voor de charmes van een mooie jonge Romeinse. Tijdens hun liefdesnacht komt hij, als in een droom, in het jaar 44 voor onze jaartelling terecht en raakt hij betrokken bij de moord op Julius Caesar... Luca marini, een archeologiestudent uit Turijn, arriveert in Rome, waar hij een inventaris moet maken van de machtssymbolen op antieke beelde
Titel
De wolvin van Mars
Scenarist
Patrick Weber
Illustrator
Fernando Pasarin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La louve de Mars
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2005
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-575-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van een vijfdelige stripserie, die ten dele in het heden, ten dele in de Romeinse Oudheid speelt, in de tijd van het einde van de Romeinse republiek (tweede helft eerste eeuw voor Christus). De hoofdpersoon Luca is een student archeologie in Turijn. Hij gaat voor onderzoek naar Rome. Daar maakt hij kennis met een Romeinse jonge vrouw die een merkwaardig sieraad om haar hals heeft: de kop van een wolvin met een zwaard tussen haar kaken. En dan wordt hij in de tijd teruggeplaatst van het heden naar de vooravond van de moord op Caesar. Hij ontdekt een geheim genootschap, de zonen van de wolf. Hij besluit tegen hen de strijd aan te gaan, zowel in het verleden als het heden. Ingekleurd stripverhaal in realistische stijl met veel aandacht voor het historische detail. De inkleuring is wat vlak, maar de tekenstijl is goed. Vrij veel tekst. Intrigerend verhaal. Bevat gewelds- een erotische scènes. Voor volwassenen.

Over Patrick Weber

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Patrick Weber (Brussel, 10 maart 1966) is een Belgische kunsthistoricus, auteur van onder meer historische romans, journalist en scenarist. Hij werkt ook voor de Franstalige radio en televisie.

Weber schreef sinds 1997 circa dertig historische werken en sinds 1999 ruim twintig romans, waaronder de reeksen Pieter Linden (1999-2008), Apollonios (1999-2002) en Série les Racines de l’Ordre Noir (2007-2013). In 2011 kreeg hij de Prix du Roman d'Aventures voor zijn boek L'aiglon ne manque pas d'aire.

Weber schreef de scenario's voor onder meer de stripreeks Arthur en de Minimoys over Arthur en de Minimoys in 2006-2007, voor het achttiende verhaal van Lefranc getiteld De blauwe mummie in 2007 en voor verschillende verhalen van Alex in de periode 2007-2009. Hij werd in 2007 de vaste scenarist van de stripreeks Loïs. In de periode 2011-2015 trad Weber op als scenarist van de door Christophe Simon bedachte reeks Sparta.

Lees verder op Wikipedia