The Brooklyn follies

Paul Auster (auteur)

The Brooklyn follies

Genre:
Wanneer een zieke man zich in Brooklyn terugtrekt waar hij verwacht te sterven, brengt een ontmoeting met twee familieleden een ommekeer in zijn leven.
Titel
The Brooklyn follies
Auteur
Paul Auster
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber and Faber, [2018?] | Andere uitgaves
304 p.
ISBN
9780571276646 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ik-figuur gaat na zijn scheiding in Brooklyn wonen. Hij lijdt aan een ernstige ziekte en verwacht niet lang meer te leven. In een oude boekhandel ontmoet hij zijn neef Tom. Diens leven is na zijn studie in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Dan verschijnt ook nog Lucy, de dochter van Toms weggelopen zus Aurora op het toneel. Samen slagen zij erin een nieuw leven op te bouwen dankzij de positieve werking die van hun samenzijn uitgaat. Een met warmte geschreven verhaal waarin vreugde en verdriet, en een flinke dosis humor, belangrijke ingrediënten zijn. De belevenissen van de eigenaar van de boekhandel, een oplichter met een gouden hart, en de hereniging van Aurora met haar dochter Julia, voegen de nodige spanning aan het verhaal toe.

Over Paul Auster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Paul Benjamin Auster (Newark (New Jersey), 3 februari 1947) is een Amerikaans auteur. Hij is getrouwd met schrijfster Siri Hustvedt. Auster staat bekend als een postmodern auteur.

Literaire loopbaan

Na het behalen van een diploma aan de Columbia University in 1970 verhuisde Auster naar Frankrijk. Sinds zijn terugkeer in Amerika in 1974 heeft hij zijn eigen gedichten, essays, romans en vertalingen van Franse schrijvers zoals Stéphane Mallarmé en Joseph Joubert gepubliceerd.

Zijn eerste roman was een detectiveroman genaamd Squeeze Play en werd geschreven onder het pseudoniem Paul Benjamin (Benjamin is zijn tweede naam).

Auster bereikte bekendheid met een reeks van drie experimentele detectiveverhalen (City of Glass (1985), Ghosts (1986) en The Locked Room (1986)) die collectief als The New York Trilogy werd gepubliceerd (1987). Deze boeken zijn geen conventionele detectivev…Lees verder op Wikipedia