Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een manier van vriendschap : brieven 2008-2011

Paul Auster (auteur), J.M. Coetzee (auteur), Ton Heuvelmans (vertaler)
Briefwisseling tussen de Amerikaanse schrijver Paul Auster (1947) en de Zuid-Afrikaanse schrijver John Maxwell Coetzee (1940) in de periode 2008-2011.
Titel
Een manier van vriendschap : brieven 2008-2011
Auteur
Paul Auster J.M. Coetzee 1940-
Vertaler
Ton Heuvelmans Peter Bergsma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Here and now
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cossee, 2012
224 p.
ISBN
9789059363649 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Briefwisseling tussen de Amerikaanse schrijver Paul Auster (1947) en de Zuid-Afrikaanse schrijver John Maxwell Coetzee (1940) in de periode 2008-2011. Coetzee stelde als initiator een dialoog voor met een open einde. Het is dan ook toepasselijk dat de briefwisseling opent met het onderwerp 'vriendschap'. Zoals zo vaak in briefwisselingen worden de onderwerpen ook hier meer omcirkeld met hier en daar een wat diepere aanpak dan uitgebreid behandeld zoals in hun essayistische boeken. Daar staat tegenover dat er soms interessante ideeën worden geuit die in essays niet aan bod komen (Austers oplossing van de Palestijnse kwestie: het verhuizen van alle joden naar het dunbevolkte Wyoming). Andere onderwerpen die worden aangeroerd zijn onder meer de heroïek en verslaving van de sportbeleving (actief of passief), de ambivalente houding tot je moedertaal en de huidige slechte taalbeheersing, literaire critici, de rituelen rond eten, de grenzen van interpretatie, taboes (incest), de invloed van …Lees verder

Over Paul Auster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Paul Benjamin Auster (Newark (New Jersey), 3 februari 1947) is een Amerikaans auteur. Hij is getrouwd met schrijfster Siri Hustvedt. Auster staat bekend als een postmodern auteur.

Literaire loopbaan

Na het behalen van een diploma aan de Columbia University in 1970 verhuisde Auster naar Frankrijk. Sinds zijn terugkeer in Amerika in 1974 heeft hij zijn eigen gedichten, essays, romans en vertalingen van Franse schrijvers zoals Stéphane Mallarmé en Joseph Joubert gepubliceerd.

Zijn eerste roman was een detectiveroman genaamd Squeeze Play en werd geschreven onder het pseudoniem Paul Benjamin (Benjamin is zijn tweede naam).

Auster bereikte bekendheid met een reeks van drie experimentele detectiveverhalen (City of Glass (1985), Ghosts (1986) en The Locked Room (1986)) die collectief als The New York Trilogy werd gepubliceerd (1987). Deze boeken zijn geen conventionele detectivev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties