Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het spinsel van de eenzaamheid

Paul Auster (auteur)

Het spinsel van de eenzaamheid

In de reeks:
Een zoon doet een ontroerende poging greep te krijgen op de vage, bijna zichzelf ontkenende persoonlijkheid van zijn vader. diens plotselinge dood confronteerd de zoon met een vloedgolf van herinneringen, gevoelens en verloren gegane illusies. De verteller wil weten hoe en wie zijn vader was. Een zestig jaar oud moordmysterie moet van beslissende invloed zijn geweest op de contradicties in het kar
Titel
Het spinsel van de eenzaamheid
Auteur
Paul Auster
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The invention of solitude
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1988
204 p.
ISBN
90-295-0068-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Paul Auster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Paul Benjamin Auster (Newark (New Jersey), 3 februari 1947) is een Amerikaans auteur. Hij is getrouwd met schrijfster Siri Hustvedt. Auster staat bekend als een postmodern auteur.

Literaire loopbaan

Na het behalen van een diploma aan de Columbia University in 1970 verhuisde Auster naar Frankrijk. Sinds zijn terugkeer in Amerika in 1974 heeft hij zijn eigen gedichten, essays, romans en vertalingen van Franse schrijvers zoals Stéphane Mallarmé en Joseph Joubert gepubliceerd.

Zijn eerste roman was een detectiveroman genaamd Squeeze Play en werd geschreven onder het pseudoniem Paul Benjamin (Benjamin is zijn tweede naam).

Auster bereikte bekendheid met een reeks van drie experimentele detectiveverhalen (City of Glass (1985), Ghosts (1986) en The Locked Room (1986)) die collectief als The New York Trilogy werd gepubliceerd (1987). Deze boeken zijn geen conventionele detectivev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek