Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Maanpaleis

Paul Auster (auteur), Annelies Eulen (vertaler)
De levensgeschiedenis van een man is verweven met reizen.
Onderwerp
Identiteit
Titel
Maanpaleis
Auteur
Paul Auster
Vertaler
Annelies Eulen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Moon palace
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2015 | Andere uitgaves
350 p.
ISBN
9789023491774 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vrij rigoreus in drieën opgedeelde roman. Deel een: intelligent student met een hang naar een strikt persoonlijke logica bereidt zich voor op zijn vernietiging. Hij mist de dadendrang om iets te ondernemen voor hij - op een uitgekiend moment - finaal aan de grond zit. Volgt zijn verblijf als zwerver in Central Park in New York. Deel twee is je reinste Wild West. De ex-student is dan hulpje van een excentrieke invalide wiens levensverhaal hij aanhoort en noteert: een uit de hand gelopen document want de ik-persoon is naar de achtergrond geschoven. In deel drie draait het weer om hem, om zijn huwelijk, om zijn tweede destructieve gang. Alles van het voorgaande blijkt op een nogal gezochte wijze in zijn leven te passen, sterker nog, de fundamenten ervan te bepalen. Aan het einde staat de 'ik' opnieuw oog in oog met de leegte. Fascinerend en goed geschreven. Vrij kleine druk.

Over Paul Auster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Paul Benjamin Auster (Newark (New Jersey), 3 februari 1947) is een Amerikaans auteur. Hij is getrouwd met schrijfster Siri Hustvedt. Auster staat bekend als een postmodern auteur.

Literaire loopbaan

Na het behalen van een diploma aan de Columbia University in 1970 verhuisde Auster naar Frankrijk. Sinds zijn terugkeer in Amerika in 1974 heeft hij zijn eigen gedichten, essays, romans en vertalingen van Franse schrijvers zoals Stéphane Mallarmé en Joseph Joubert gepubliceerd.

Zijn eerste roman was een detectiveroman genaamd Squeeze Play en werd geschreven onder het pseudoniem Paul Benjamin (Benjamin is zijn tweede naam).

Auster bereikte bekendheid met een reeks van drie experimentele detectiveverhalen (City of Glass (1985), Ghosts (1986) en The Locked Room (1986)) die collectief als The New York Trilogy werd gepubliceerd (1987). Deze boeken zijn geen conventionele detectivev…Lees verder op Wikipedia