Het sleutelkruid

Paul Biegel (auteur)
+1
Het sleutelkruid
×
Het sleutelkruid Het sleutelkruid

Het sleutelkruid

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een wonderdokter zoekt een speciaal plantje, dat het enige middel is om de zieke koning te genezen. Intussen zorgen de dieren dat zijn hart blijft kloppen door hele vrolijke en hele droevige verhalen te vertellen.
Titel
Het sleutelkruid / Paul Biegel : met tek. van Harmen van Straaten
Auteur
Paul Biegel
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2000
5 banden
Oorspr. uitgever
Holland
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Terwijl de wonderdokter op zoek gaat naar het sleutelkruid om het zieke hart van koning Mansolein te genezen, stuurt hij de dieren die hij tegenkomt naar de koperen burcht. Daar moeten ze de koning een verhaal vertellen om zijn hart op gang te houden. Vrolijke en droevige verhalen over vriendschap, trouw, slimheid. Haas, wolf, leeuw, ezel, konijn en al die andere dieren leven in volmaakte vrede samen in het paleis. Intussen verloopt de tocht van de wonderdokter niet zonder problemen. Nog net op tijd weet hij de koning het sleutelkruid toe te dienen en als laatste vertelt hij zijn verhaal. Prachtig zijn de dieren getypeerd, zowel in de verhalen die ze vertellen als de taal waarin ze die vertellen. Door de afgeronde verhalen een ideaal voorleesboek en voor liefhebbers van sprookjesachtige verhalen vanaf ± 8 jaar om zelf te lezen. Voorzien van sfeervolle zwartwitillustraties; omslagillustratie in kleur.

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het nieuwsblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de Avrobode…Lees verder op Wikipedia