Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wegloop

Paul Biegel (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Een jongen die steeds van huis wegloopt, heeft een geheimzinnige band met een Inca-jongen die vijf eeuwen eerder in Peru leefde. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weglopen
Titel
Wegloop
Auteur
Paul Biegel
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
02:57
Oorspr. uitgever
Lemniscaat
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a408246

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het nieuwsblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de Avrobode…Lees verder op Wikipedia