Titel
The Bourne supremacy
Regisseur
Paul Greengrass
Naar het werk van
Robert Ludlum
Acteur
Matt Damon Franka Potente Brian Cox 1946- Julia Stiles Karl Urban 1972- Gabriel Mann 1972- Joan Allen
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2009
1 blu-ray
Oorspr. opname
2004
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Chinees Ondertiteling: o.a. Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Deens, Duits, Italiaans, Noors, Portugees, Fins, Zweeds, Chinees Naar het boek The Bourne supremacy van Robert Ludlum
EAN
5050582605358

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Paul Greengrass

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door PS2pcGAMER

Paul Greengrass (Cheam (Surrey), 13 augustus 1955) is een Brits filmregisseur.

Al op de lagere school ontwikkelde Greengrass interesse in film toen hij samen met een vriend een horrorfilm maakte met een Super 8-camera en oude poppen.

Na zijn middelbare school werkte hij tien jaar voor Granada Television om onafhankelijke documentaires te maken.

Een bekende film van hem is The Bourne Supremacy met Matt Damon in de hoofdrol.

Filmografie

  • 1989 Resurrected
  • 1998 The Theory of Flight
  • 2002 Bloody Sunday
  • 2004 The Bourne Supremacy
  • 2006 United 93
  • 2007 The Bourne Ultimatum
  • 2010 Green Zone
  • 2013 Captain Phillips
  • 2016 Jason Bourne

Externe link

  • Paul Greengrass op IMDB
Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek