De Exenkring

Paul Jacobs (auteur), Gi Mateusen (verteller)
Thomas Breens wordt mol binnen een mannenclub die #MeToo-acties bestrijdt.
Titel
De Exenkring
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Verteller
Gi Mateusen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
10:26
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het begon met wat kleine pesterijen tijdens de opnames van een biopic over een van de grootste macho-schrijvers van Vlaanderen maar het escaleerde in moord. De daders ondertekenen hun acties met zes kruisjes en het wordt duidelijk voor Thomas Breens, ex-televisiemaker en nu schrijver, dat zes vrouwen wraak willen nemen op het hele mannengilde voor het leed dat hen als gender wordt aangedaan. Een Vlaamse #MeToo dus. Maar er is een Internationale mannenclub bezig met tegenprestaties. Breens komt zelf in de problemen wanneer een ex-leraar hem iets opbiecht over een meisje in hun gemeenschappelijk verleden. En nu zijn vriendin Kristien hem blijkbaar verlaten heeft, besluit hij in te gaan op het voorstel van de politie: hij wordt een mol binnen de mannenclub. Het elfde boek met Breens als hoofdfiguur is een topper. De hoofdplot en nevenplots convergeren naadloos naar een verrassende apotheose. Jacobs’ flitsende en literaire stijl maken dit boek samen met de rake observaties, pittige dialo…Lees verder

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia

Suggesties