Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De man die leugens kon ruiken : spannende verhalen over liefde, lot en leven

Paul Jacobs (auteur)

De man die leugens kon ruiken : spannende verhalen over liefde, lot en leven

Genre:
Verhalen, veelal over onverwachte ontmoetingen in Zuid-Frankrijk.
Titel
De man die leugens kon ruiken : spannende verhalen over liefde, lot en leven
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Uitgever
Bussum: DeeTee, 2000
222 p.
ISBN
90-76852-02-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Korte verhalen met heel verschillende strekking maar allemaal met dezelfde lichtvoetige, amusante, ironische ondertoon. Veel verhalen spelen zich af in het zonnige Frankrijk en komen voort uit onverwachte ontmoetingen van de Belgische auteur met bewoners uit het gebied waar hij op dat moment verblijft. Vaak is het niet meer dan een uitgebreid uitgewerkte anekdote. In alle verhalen komt de meestal verrassende ontknoping pas aan het einde. De schrijver richt zich regelmatig rechtstreeks tot de lezer, die hij niet zo hoog inschat want bij de meest eenvoudige Engelse zinnetjes geeft hij de vertaling. Beeldende schrijfstijl in heldere bewoordingen. Elk verhaal, hoe kort ook, is heel compleet uitgewerkt. Derde verhalenbundel van Jacobs (1949, producer bij de Vlaamse Radio en Televisie). Kleine druk.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia