Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De moordenaarsclub

Paul Jacobs (auteur)

De moordenaarsclub

In de reeks:
Genre:
Nadat Thomas Breens tijdens zijn inwijdingsceremonie bij een exclusieve vereniging van misdaadschrijvers getuige is van een echte moord, wordt hij kort daarop zelf met de dood bedreigd.
Titel
De moordenaarsclub
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2017
300 p.
ISBN
9789089245724 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zweren op Edgar Allan Poe

Misdaadroman. Paul Jacobs schrijft een spannende pastiche, met gastoptredens van Connie Palmen en Stan Lauryssens.

Connie Palmen lalde enkele jaren geleden op een Boekenbal dat Saskia Noort en haar collega-misdaadauteurs zich moesten wegscheren uit de literatuur. In een pittig debat in het tv-programma De wereld draait door verontschuldigde ze zich, maar bleef bij haar standpunt dat misdaadromans geen literatuur zijn. En laat Connie Palmen nu net verliefd worden op een misdaadauteur. Dat gebeurt in De moordenaarsclub van Paul Jacobs. Niet dat hij Palmen bij naam noemt; het personage heet Neeltje Zuiding, alias 'La Piëta'. Ze heeft talloze literaire prijzen gewonnen en twee succesboeken geschreven over haar vroegere echtgenoten, in Jacobs' verhaal een depressieve scheikundeleraar en aan de drank geraakte beroepsvoetballer. Met haar nieuwe liefde, een arrogante Nederlandse misdaadauteur, loopt het niet goed af.

Paul Jacobs (68), producer van succesvolle radioprogramma's als De taalstrijd en De rechtvaardige rechters, speelt graag met de conven…Lees verder

Detectiveschrijver Thomas Breens is bij zijn inauguratie bij de Moordenaarsclub, een exclusieve club van Vlaamse misdaadschrijvers, getuige van de misschien wel onopzettelijke moord op de voorzitster. Kort daarop wordt een tweede auteur van de club vermoord en duikt de flamboyante collega-schrijver Lories onder, op de vlucht voor de sensatiepers die hem zonder bewijs al tot hoofdverdachte en zelfs dader bombardeert. Wanneer ook Breens bedreigd wordt, besluit hij vakantie te nemen in het zuiden van Frankrijk in de villa van een Nederlandse uitgever. Daar loopt het bijna fataal af. Ondertussen doet de politie niets. Breens wordt tegen wil en dank zowel opgejaagd wild als speurder, tot aan het verrassende einde. Deze productieve ex-TV maker schrijft doorgaans licht verteerbare klassieke detectiveromans, maar deze sleutelroman zweeft tussen zijn liefde voor Zuid-Frankrijk, een ouderwetse maar matige whodunit en een herkenbaar en vlot boek voor insiders van de Vlaamse misdaadliteratuur.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia

Suggesties