Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Franse zonden

Paul Jacobs (auteur)
+1
Franse zonden
×
Franse zonden Franse zonden

Franse zonden

In de reeks:
Genre:
Als haar man zelfmoord heeft gepleegd, vraagt zijn vrouw haar neef onderzoek te doen omdat ze het niet vertrouwt.
Titel
Franse zonden
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2015
287 p.
ISBN
9789089243720 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door de uitvoerige berichtgeving in de krant over een te water geraakt busje met kinderen, waarbij slechts twee overlevenden, raakt het berichtje over de zelfmoord van een plaatselijk politicus wat ondergesneeuwd. Het blijkt de man van een nicht van Thomas Breens (bekend uit eerdere boeken van de auteur). Ze vraagt hem om onderzoek te doen omdat ze het niet vertrouwt. Samen met Kristien, zijn nieuwe vriendin, leidt zijn speurtocht naar het zuidwesten van Frankrijk. Er volgen nog twee zelfmoorden en het blijkt dat geheimen en intriges uit het verleden een rol spelen. Op het einde komt alles samen en blijkt met elkaar in verband te staan. Levendige en soms humoristische dialogen en levensechte personages. Vlot taalgebruik, soms wat Vlaams getint. De auteur (1949) was producer bij de VRT en schreef scenario's. Hij publiceerde verhalenbundels en thrillers. Redelijk spannende misdaadroman met een toch wel onverwachte plot.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia

Suggesties