Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tien grote talenten

Paul Jacobs (auteur)
+1
Tien grote talenten
×
Tien grote talenten Tien grote talenten

Tien grote talenten

In de reeks:
Genre:
Tijdens een hete zomer waarin tien jonge Vlaamse kunstenaars op het landgoed van een miljonair verblijven, overlijdt een van hen; een ex-televisiemaker wil daar 30 jaar later een documentaire over maken.
Titel
Tien grote talenten
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Parallelle titel
10 grote talenten
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2016
303 p.
ISBN
9789089244741 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ex-televisiemaker Breens vangt tijdens een vakantie in Frankrijk het verhaal op van een ongelukkig overlijden dat dertig jaar geleden plaatsvond. Niets uitzonderlijks, behalve dan dat het zich voordeed tijdens een hete zomer waarin tien jonge Vlaamse kunstenaars gratis mochten logeren op het landgoed van een excentrieke miljonair. Omdat de meesten onder hen nu wereldberoemd zijn, speelt Breens met het idee zijn vroegere collega’s van de tv over te halen er een documentaire aan te wijden. Een zomer van liefde en seks, maar met een noodlottig einde waarvan hij het fijne boven water wil krijgen. Hij probeert alle protagonisten zover te krijgen dat ze instemmen met een reünie. In deze zevende Breens-misdaadroman wordt de ambitieuze plot strak gehouden en vallen de doden bij bosjes, totdat er uiteindelijk evenveel verdachten overblijven als protagonisten. Deze roman is een knap staaltje ouderwets denkwerk, waarbij de lezer uitgenodigd wordt om mee te denken. Superspannend is het echter nie…Lees verder

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia

Suggesties