Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding

Paul Jacobs (auteur)
+1
Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding
×
Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding

Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding

Genre:
Een toerist in het zuiden van Frankrijk raakt bezeten van de vrouw van de Bar-Tabac; in Saint-Paul-de-Vence probeert een kunstdealer een jonge, naïeve man een huwelijk uit het hoofd te praten; een saaie leraar ontdekt op vakantie de toverformule om ieder meisje tot de zijne te maken; een schrijver vindt de vrouw van zijn dromen op de Antwerpse Boekenbeurs. Dertien liefdesverhalen.
Onderwerp
Liefde
Titel
Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2012
271 p.
ISBN
9789089242167 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Paul Jacobs (1949) is een Vlaamse radio- en televisiemaker en schrijver. Hij publiceerde onder andere romans en verhalenbundels. Deze verhalenbundel bevat dertien korte en langere verhalen, die als gemeenschappelijk onderwerp ‘liefde en verleiding’ hebben. Het is maar wat je onder liefde verstaat, het is een tragikomische mix van bitterzoete liefdesverhalen, zoals terecht op de achterflap staat. Veel van de verhalen spelen in Zuid-Frankrijk, waar de auteur een gedeelte van het jaar verblijft, maar ook Vlaanderen en Zweden zijn het decor. Een bundel vol verrassende verhalen, soms vrolijk, soms tragikomisch, altijd origineel. Kunst, seks, actie, alles komt erin voor. Normale druk.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia