Boek
Nederlands

Ik vlieg! : maar vertel het niet verder

Paul Jennings (auteur), Andrew Weldon (auteur), Evelien De Vlieger (vertaler)
+1
Ik vlieg! : maar vertel het niet verder
×
Ik vlieg! : maar vertel het niet verder Ik vlieg! : maar vertel het niet verder
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Victor (ik-figuur) wil beroemd worden. Hij denkt dat het gaat lukken, als hij ontdekt dat hij kan vliegen. Maar er is een probleem: hij kan alleen vliegen als niemand kijkt. Met veel tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Ik vlieg! : maar vertel het niet verder
Auteur
Paul Jennings 1943- Andrew Weldon
Vertaler
Evelien De Vlieger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Don't look now 1
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
273 p. : ill.
ISBN
9789401427036 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Graphic novel over Victor die beroemd wil worden. Victor (ik-figuur) denkt dat dat gaat lukken als hij ontdekt dat hij kan vliegen. Probleem is echter dat hij dit alleen kan als er niemand in de buurt is. Dit leidt tot pijnlijke taferelen voor Victor. Het boek bevat twee verhalen die opgedeeld zijn in korte hoofdstukken. In het eerste ontdekt Victor dat hij kan vliegen, maar valt hij wanneer iemand naar hem kijkt. In het tweede verhaal bedenkt Victor dat er een reden moet zijn dat opa zijn moeder een kangoeroepoep-sleutelhanger heeft nagelaten. Wanneer hij op zoek gaat naar een kistje waar de sleutel op zou kunnen passen, pikt een uil de sleutel. Victor vliegt er achteraan. Humoristisch boek met hilarische situaties. Belangrijk zijn de eenvoudige zwart-witillustraties, waarvan de hoeveelheid in verhouding met de tekst groot is. Ze zijn grappig, vaak paginagroot en vullen de tekst aan. Op het blauwe omslag stort Victor neer na een vliegpoging. Deel een van een serie die geschikt is voo…Lees verder

Ik vlieg! Maar vertel het niet verder

Victor voelt zichzelf een nietsnut die nergens bijhoort. Hij valt op door zijn kledij en door zijn ideeën. Iedereen lijkt een hekel te hebben aan hem, vooral meisjes. Om hier verandering in te brengen wil hij zijn grote droom verwezenlijken: beroemd worden. Hij is ervan overuigd dat hij kan vliegen en zou graag iedereen versteld laten staan door plots over hun hoofden heen te vliegen. Hij oefent en oefent tot hij op een dag loskomt van zijn zitzak en in de lucht zweeft. Zijn teleurstelling is echter immens groot wanneer hij merkt dat hij telkens als een baksteen naar beneden stort wanneer iemand hem ziet. Zo valt zijn droom om beroemd te worden in duigen.

Deze geslaagde combinatie van een strip en een leesboek zal veel kinderen aanspreken. Doordat de teksten heel kort zijn is dit boek ideaal om kinderen die het moeilijk hebben met lezen of niet graag lezen toch echt leesplezier te bezorgen. Het kan niet anders dan een fijne ervaring zijn om aan het einde van het boek te …Lees verder

Over Paul Jennings

Paul Jennings (Hartlepool, 22 september 1976), bijgenaamd Jenno, is een Engelse dartsspeler. Hij speelt voor de bond WDF (BDO) en wist zich in 2011 door winst in verschillende toernooien voor de eerste keer te plaatsen voor het World Professional Darts Championship 2012. Daarin won hij in zijn eerste match met 3-1 tegen tweevoudig kwartfinalist Garry Thompson en zijn tweede met 4-2 tegen Steve Douglas, waardoor hij in de kwartfinale verloor tegen een andere debutant, Wesley Harms met 3-5. In de World Professional Darts Championship 2013 won hij in de eerste ronde van Ross Montgomery met 3-1 en in de tweede ronde van Jason Cullen met 4-0. In de kwartfinale verloor hij van Scott Waites met 2-5. Op de World Professional Darts Championship 2014 verloor hij in de eerste ronde van Wesley Harms met 0-3. Op de BDO World Darts Championship 2015 verloor hij in de eerste ronde van Darryl Fitton met 0-3.

World Championship Resulta…Lees verder op Wikipedia