Daisy
Nederlands

Stamnummer 1 : groeipijnen van de Great Old

Paul Keysers (auteur), Karel Michiels (auteur), Ivan Sonck (verteller)
Een bewogen portret van de oudste voetbalclub van Belgie͏̈: Royal Antwerp Football Club.
Titel
Stamnummer 1 : groeipijnen van de Great Old
Auteur
Paul Keysers Karel Michiels
Verteller
Ivan Sonck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
7:06
Oorspr. uitgever
Kosmos-Z&K
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem Geconverteerd boek
Plaatsingssuggestie
619.14 (SISO) Voetbal (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee Vlaamse journalisten portretteren de oudste voetbalclub van België: Royal Antwerp Football Club. Antwerp is niet alleen een club met een lange, maar bovenal één met een zeer bewogen historie. Zeer bepalend daarin zijn chronisch geldgebrek, een grillige prestatiecurve, het in een ruïne veranderende thuisstadion en de al 32 jaar regerende voorzitter Wauters. Voeg daaraan toe de malafide geldschieters, dubieuze sponsors, walgelijke harde kern van supporters en onverkwikkelijke financiële affaires, en de mix die in belangrijke mate de geschiedenis van deze voetbalclub bepaalt, is zichtbaar. Sleutelfiguren, zoals trainer en spelers, uit de cruciale jaren van de club geven hun mening over de talrijke verwikkelingen en sportieve hoogte- en dieptepunten en getuigen van hun haat-liefdeverhouding met Antwerp. Dit portret van een bijzondere club biedt tevens voor elke Nederlandse voetballiefhebber een spiegel van het gehele Belgische voetbal.

Over Paul Keysers

Paul Keysers (Turnhout, 1958) is een Belgisch auteur, redacteur en journalist.

Levensloop

Keysers doorliep zijn secundair onderwijs aan het Klein Seminarie te Hoogstraten, vervolgens studeerde hij politieke en sociale wetenschappen te Antwerpen.

In maart 1996 werd hij voorgedragen als hoofdredacteur van De Nieuwe Gazet in opvolging van Raymond De Craecker. Zijn benoeming stuitte echter op een veto van de 'Stichting De Nieuwe Gazet', samengesteld uit prominente Antwerpse liberalen, omwille van klachten door Wivina Demeester en Ward Beysen. Hij werd opgevolgd als hoofdredacteur van De Nieuwe Gazet door Peter Verbruggen.

In 1996 was Keysers eindredacteur en presentator van het programma Breekijzer op VT4. In dit programma hielp hij gedupeerden tegen bedrijven en de overheid. Dit leidde tot verschillende processen vanwege deze bedrijven.

Van 2003 tot 2004 was hij algemeen hoofdredacteur van de …Lees verder op Wikipedia