Een groep jonge Amerikaanse emigranten met telekinetische en helderziende gaven probeert uit handen van de geheime dienst te blijven
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2009
1 blu-ray
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051888033203

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De sciencefictionthriller uit 2009 van Paul McGuigan (Lucky number Slevin) speelt zich af in Hongkong waar drie jonge Amerikanen uit handen proberen te blijven van een geheime regeringsorganisatie die mensen met paranormale gaven opspoort en gebruikt voor gevaarlijke experimenten: Nick (Chris Evans) die telekinetische gaven heeft, de dertienjarige Cassie (Dakota Fanning) die in de toekomst kan kijken en Kira (Camilla Belle) die gedachten in andermans hoofd kan plaatsen. De recensenten zijn kritisch: redelijk geacteerd, spectaculaire actie en een sfeervolle Aziatische setting, maar een warrig en ongeloofwaardig verhaal. Met enkele extra's.

Over Paul McGuigan

CC BY 2.0 - Foto van/door Fashion photographer Anthony Citrano at http://www.zigzaglens.com/

Paul McGuigan (Bellshill, 19 september 1963) is een Schotse film- en televisieregisseur.

Biografie

Paul McGuigan begon in de jaren 1990 als televisieregisseur aan zijn carrière. In 1998 maakte hij zijn filmdebuut met het komisch drama The Acid House. Twee jaar later volgde de Britse gangsterfilm Gangster No. 1 (2000), met een cast bestaande uit onder meer Paul Bettany, Malcolm McDowell en David Thewlis. De film leverde hem een European Film Award-nominatie op in de categorie voor ontdekking van het jaar.

Na de eeuwwisseling werd hij vooral bekend als de regisseur van de misdaadfilm Lucky Number Slevin (2006) en de populaire tv-serie Sherlock. Voor de aflevering "A Scandal in Belgravia" (2012) werd hij genomineerd voor een Emmy Award. Daarnaast regisseerde hij ook de pilots voor de series Scandal, Devious Maids en Designated Survivor.

Lees verder op Wikipedia