Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nooit meer slachten : hoe kweekvlees ons bord en de wereld zal veranderen

Paul Shapiro (auteur), Yuval Noah Harari (inleider)

Nooit meer slachten : hoe kweekvlees ons bord en de wereld zal veranderen

Paul Shapiro (auteur), Yuval Noah Harari (inleider)
Overzicht van de actuele stand van zaken betreffende de productie van kunstvlees als vervanging voor vlees van dieren als voedingsmiddel.
Titel
Nooit meer slachten : hoe kweekvlees ons bord en de wereld zal veranderen
Auteur
Paul Shapiro 1979-
Inleider
Yuval Noah Harari
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Clean meat : how growing meat without animals will revolutionize dinner and the world
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2019
285 p.
ISBN
9789461319456 (paperback, Van Halewyck) 9789463820141 (paperback, Balans)
Plaatsingssuggestie
628.2 (SISO) Voeding ; Voeding (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De laatste tijd realiseren steeds meer mensen zich dat de Aarde te klein is voor het steeds toenemende aantal bewoners en dat bovendien al deze mensen voldoende moeten eten. Vlees neemt daarbij een belangrijke plaats in. Velen zien de slachterijen en de bio-industrie als een steeds groter probleem. De schrijver van dit boek beschrijft de mogelijkheden om over te schakelen op de fabricage van kunstvlees. Nu wordt al steeds meer gewerkt met gist, algen en bacteriën en wordt met de fabricage van een goede smaakmethode een goed kunstproduct gemaakt. Het is ook mogelijk kunstvlees met een goede vleessmaak als een vervanger van een eiwitproduct te maken, zelfs van enkele dierlijke cellen. Men werkt niet alleen aan het maken van kunstvlees, maar ook aan producten voor medische doeleinden. Het boek geeft zeer duidelijke informatie over de vele mogelijkheden en ontwikkelingen en is te zien als een standaardwerk betreffende de actuele ontwikkelingen op dit gebied.

Over Paul Shapiro

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sheldon (Shelly) Levy Buffalo, NY, USA

Paul Shapiro is een jazz-, wereld- en klezmersaxofonist uit New York. Van 1983 tot 2007 nam Shapiro acht albums op, toerde en speelde hij regelmatig tenorsaxofoon in New York met het Microscopic Septet. In 1994 was Shapiro medeoprichter van een muzikaal collectief met de Amerikaanse producent Arthur Baker, Brooklyn Funk Essentials.

Discografie

  • 2003: Midnight Minyan
  • 2006: It's In The Twilight
  • 2008: Essen
  • 2014: Shofarot Verses

Verschijningen

  • 1992: John Zorn - John Zorn's Cobra: Live at the Knitting Factory
  • 1995: Janet Jackson - Janet Remixed
  • 1999: Ben Folds Five - the Unauthorized Biography of Reinhold Messner
  • 2000: Lou Reed - Ecstasy
  • 2003: Lou Reed - The Raven
  • 2004: Yoko Kanno's band Seatbelts - soundtrack van de Cowboy Bebop v…Lees verder op Wikipedia