Dvd
Engels

Road to Avonlea : the movie

Paul Shapiro (regisseur), Richard Benner (regisseur), L.M. Montgomery (naar het werk van)
Sara vindt een nieuw thuis bij haar tantes in het dorpje Avonlea op Prince Edward Island
Titel
Road to Avonlea : the movie
Regisseur
Paul Shapiro Richard Benner
Naar het werk van
L.M. Montgomery
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Lime-Lights Pictures, 2007
1 dvd-video
Speelduur
ca. 97 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op de gelijknamige serie
EAN
5412012145900

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Road to Avonlea' is een Canadese televisieserie van de makers die eerder de verhalen over 'Anne van het Groene Huis' (Anne of Green Gables) verfilmden. Ook deze serie is gebaseerd op boeken van Lucy Maud Montgomery en speelt zich af in het fictieve dorpje Avonlea op Prince Edward Island. Rond 1900 wordt de ongeveer 10-jarige Sara (Sarah Polley) door haar rijke vader vanuit Montreal naar de zussen van haar overleden moeder in Avonlea gestuurd. Sara moet een nieuw leven opbouwen bij haar tantes, neefjes en nichtjes, nieuwe klasgenoten en andere dorpsbewoners. Ze is impulsief en dapper, raakt vaak in problemen en verovert de harten van iedereen. De sfeer is vriendelijk en doet behalve aan 'Anne van het Groene Huis' denken aan 'Het kleine huis op de prairie'. Onder de titel 'the movie' hebben de makers een doorlopend verhaal gemaakt van gebeurtenissen uit seizoen 1.

Over Paul Shapiro

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sheldon (Shelly) Levy Buffalo, NY, USA

Paul Shapiro is een jazz-, wereld- en klezmersaxofonist uit New York. Van 1983 tot 2007 nam Shapiro acht albums op, toerde en speelde hij regelmatig tenorsaxofoon in New York met het Microscopic Septet. In 1994 was Shapiro medeoprichter van het muzikaal collectief Brooklyn Funk Essentials met de Amerikaanse producent Arthur Baker.

Discografie

  • 2003: Midnight Minyan
  • 2006: It's In The Twilight
  • 2008: Essen
  • 2014: Shofarot Verses

Verschijningen

  • 1992: John Zorn - John Zorn's Cobra: Live at the Knitting Factory
  • 1994: Eric Kupper - Theme From The Electric 'Fro
  • 1995: Janet Jackson - Janet Remixed
  • 1999: Ben Folds Five - the Unauthorized Biography of Reinhold Messner
  • 2000: Lou Reed - Ecstasy
  • 2003: Lou Reed - The Raven
  • 2004: Yoko …Lees verder op Wikipedia