Boek
Nederlands

Schildpadden : wonderlijke honderdjarigen

Paul Starosta (auteur), Valérie Tracqui (redacteur)

Schildpadden : wonderlijke honderdjarigen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In paginagrote kleurenfoto's en een eenvoudige tekst wordt verteld over het leven van de landschildpad. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schildpadden
Titel
Schildpadden : wonderlijke honderdjarigen / tekst en foto's Paul Starosta ; eindred. Valérie Tracqui
Auteur
Paul Starosta
Redacteur
Valérie Tracqui
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La tortue
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2006
29 p. : ill.
ISBN
90-5483-592-3
Plaatsingssuggestie
598.2 (SISO) Amfibieën- Reptielen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit deel uit de informatieve reeks ‘Pootje voor pootje’ over het leven van dieren bespreekt het leven van een landschildpad. De bouw, hoe ze zich bewegen, de voortplanting, de ontwikkeling van ei tot jong dier, bedreigingen, winterslaap, maar ook het belang van bescherming van deze dieren komen in hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina aan de orde. Tot slot wordt nog een overzicht gegeven van enkele soortgenoten. Elk hoofdstuk is voorzien van een of meer grote kleurenfoto’s met aanvullende uitleg (schrijfletters), kleine getekende illustraties en een kolom tekst bestaande uit ongeveer vijf zinnen. Achter in het boek staan rond de 25 herhalingsvragen, met verwijzing naar de betreffende paginanummer(s) voor het vinden van de oplossing. Het taalgebruik is vriendelijk en kindgericht. Een vrolijk en leerzaam boekje vol aantrekkelijke en vaak vertederende foto’s. Zonder inhoudsopgave of woordenlijst. Geschikt voor werkstukken en spreekbeurten. Vanaf ca. 8 jaar.

Schildpadden

In de reeks ‘Pootje voor pootje’ wordt op wonderbaarlijke wijze een dier stevig onder de loep genomen. De habitat, eetgewoontes, voortplanting en natuurlijke vijanden vormen de hoofdbrok in elk boek. Met prachtige foto’s, steeds voorzien van een duidelijk onderschrift, en in een heldere taal krijgt de dierenvriend heel overzichtelijk pasklare informatie. Onder de rubriek ‘Bescherming’ wordt verteld hoe het dier in onze huidige tijd kan overleven. Het ‘Familiealbum’ geeft dan weer aan welke dieren soortgenoten zijn. het is opvallend hoe aangenaam de teksten zich laten lezen: helemaal niet 'droog' of louter weteenschappelijk, maar zo dat je een goede kijk krijgt op de aard van het dier. Op de laatste pagina zijn veelgestelde vragen over de dieren opgenomen. Een antwoord krijg je daar niet, maar wel een verwijzing naar de pagina in het boek. Een handig naslagwerk dus, dat bovendien stijlvol op glanzend, stevig papier werd uitgegeven. Het boek nodigt echt uit, niet alleen om te bladeren, …Lees verder

Suggesties