Strip
Nederlands

Sevilla 1600

Paul Teng (auteur), Rudi Miel (auteur)
Nog altijd overstuur door de dood van zijn vrouw Virginia begeeft de schrijver Patrick Prada zich naar Spanje, op aanraden van een diplomaat die wordt geplaagd door macabere visioenen sinds hij een in 1600 in Sevilla gedrukt exemplaar van het vervloekte boek "Visio Veritatis" in handen heeft gekregen. Arras, 1314. De dochter van Mechtilde, schrijfster van "Visio Veritatis", probeert tussen de pui
Titel
Sevilla 1600
Auteur
Paul Teng Rudi Miel
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2004
48 p.
ISBN
9055815659 9789055815654

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel van een stripserie die deels in het heden en deels in het verleden speelt. Er zijn ook in dit deel verschillende verhaallijnen tegelijk. De eerste speelt in 1314, de tweede te Antwerpen in 1585, kort vóór de val van de stad, de derde te Sevilla in 1600, en de vierde in het nu. Virginia Prada moest uitzoeken of kernmateriaal naar India mocht worden geëxporteerd, maar stierf onder geheimzinnige omstandigheden. Haar man Patrick probeert te begrijpen wat er aan de hand is. Verbindende schakel tussen de verschillende tijdperken is een in 1576 gedrukte uitgave van het geschrift uit 1297, geschreven door de heks Mechtilde: 'Visio veritatis', waarvan Virginia's man Patrick een exemplaar heeft gekregen. Het boek lijkt ongeluk te brengen over wie het opent. Gekleurd, in realistische stijl getekend stripverhaal; vrij sombere inkleuring. Vrij veel tekst. Aandacht voor de historische enscenering. Ingewikkeld verhaal. Bevat erotische en geweldsscènes.

Over Paul Teng

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Karin Ceulemans

Paul Teng Ping Ya (Rotterdam, 6 maart 1955) is een Nederlandse striptekenaar die bekend staat onder de naam Paul Teng (geen pseudoniem). Hij tekent voornamelijk realistisch-historische strips.

Jeugd

Paul Teng werd in 1955 geboren in Rotterdam. Na de middelbare school studeerde hij Culturele Antropologie in Amsterdam. Hij staakte zijn studie om zich volledig aan het striptekenen te wijden. Zijn interesse voor strips gaat terug tot zijn kleuterjaren. Na het lezen van zijn eerste Karl May boek was Teng gefascineerd door de geschiedenis van de Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika.

Carrière en oeuvre

Eerste strips

In Tengs eerste stripserie Delgadito komt de interesse voor de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika tot uiting in de Apache Indiaan Delgadito als hoofdp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties