Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dark Star Safari : een reis van Caïro naar Kaapstad

Paul Theroux (auteur), Tinke Davids (vertaler)
+1
Dark Star Safari : een reis van Caïro naar Kaapstad
×
Dark Star Safari : een reis van Caïro naar Kaapstad Dark Star Safari : een reis van Caïro naar Kaapstad

Dark Star Safari : een reis van Caïro naar Kaapstad

Genre:
Al het nieuws over Afrika lijkt tegenwoordig slecht nieuws te zijn: het gaat alleen maar over hongersnood, massamoorden en natuurrampen. Paul Theroux heeft betere herinneringen aan het Afrikaanse continent. Hij besluit per trein te reizen van Cairo naar Kaapstad, door het 'groenste deel van de wereld', waar hij veertig jaar geleden met veel plezier gewoond, gewerkt en rondgetrokken heeft. Hij is
Titel
Dark Star Safari : een reis van Caïro naar Kaapstad
Auteur
Paul Theroux
Vertaler
Tinke Davids
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dark Star Safari
Editie
10
Uitgever
[Amsterdam]: Olympus, 2013 | Andere uitgaven
524 p. : ill.
ISBN
9789046704165 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De schrijver is een Amerikaan die vele reisboeken en een paar romans op zijn naam heeft staan. In 2001 besloot hij geheel alleen door Afrika te reizen, zonder van vliegtuigen gebruik te maken. In de jaren '60 was de schrijver als vrijwilliger van het Peace Corps leraar aan een middelbare school in Malawi en later een paar jaar hoogleraar aan de universiteit van Makarere (Oeganda). Hij reist door Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia, Oeganda, Tanzania, Malawi, Zimbabwe, Mozambique en de Zuid-Afrikaanse Republiek met treinen, kleine en grote bussen en soms met vrachtwagens. De auteur is een scherp waarnemer en een goed verteller. Verslagen van 19e eeuwse ontdekkingreizigers, van romans over Afrika en van verhalen van mensen die hij onderweg ontmoet, weeft hij door zijn verslag heen. Hij constateert dat vergeleken met veertig jaar geleden de armoede sterk is toegenomen. Het is onveilig, overal heerst wanorde. Infrastructuur en gebouwen verkommeren, vrijwel niets wordt onderhouden. Alleen op h…Lees verder

Over Paul Theroux

CC BY 3.0 - Foto van/door Ramnarasimhan

Paul Edward Theroux (Medford (Massachusetts), 10 april 1941) is een Amerikaans schrijver van reisverhalen en romans. Zijn bekendste werk is The Great Railway Bazaar (1975), een verhaal over een treinreis vanuit Groot-Brittannië door West- en Oost-Europa en Azië tot aan Japan en weer terug. Naast reisboeken schrijft hij fictie. Een bekende roman is The Mosquito Coast die werd verfilmd.

Levensloop

Theroux groeide op in zijn geboorteplaats in een katholiek gezin met zeven kinderen. Zijn vader was van Frans-Canadese en zijn moeder van Italiaanse afkomst.
In 1959 slaagde hij voor de middelbare school, waarop hij ging studeren aan de Universiteit van Maine. Daar was hij actief in de beweging tegen de Vietnamoorlog. Voor het beëindigen van de opleiding stapte hij over naar de Universiteit van Massachusetts, waar hij schrijflessen volgde. In 1963 studeerde Theroux af met een "Bachelor of Arts degree".
Aan de uni…Lees verder op Wikipedia