Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De oude Patagonië-express

Paul Theroux (auteur), Tinke Davids (vertaler)
Verslag van een reis per trein van Massachusetts naar Patagonie͏̈, waarbij de auteur veel aandacht heeft voor zijn omgeving en zijn medereizigers.
Titel
De oude Patagonië-express
Auteur
Paul Theroux
Vertaler
Tinke Davids
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The old Patagonian Express
Uitgever
[Amsterdam]: Olympus, 2016 | Andere uitgaven
424 p.
ISBN
9789046705919 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Meeslepend verslag van dé treinreiziger bij uitstek: Paul Theroux. Zijn onderwerp is in tegenstelling tot dat van de meeste reisboeken niet het eindpunt, maar de reis op zich en zijn verhaal stopt dan ook bij het bereiken van dit punt, c.q. de Argentijnse plaats Esquel. Theroux' reis begint in de zeer strenge winter van '78 in Medford, Massachusetts, en eindigt enkele maanden later duizenden kilometers zuidelijker in Patagonië. Theroux heeft een zeer eigen stijl vol sprekende details, kritisch, nuchter en soms cynisch, zeer zeker als hij sommige van zijn – hem onsympathieke – medereizigers beschrijft. Met zijn zeer geïnteresseerde blik laat hij ons meegenieten van alles wat hij ziet en van de mensen, die hij ontmoet op deze lange reis, op ingetogen wijze brengt hij ons zijn medeleven over voor de allerarmsten en hij doet ons de eenzaamheid voelen, die hem soms overvalt. Dit alles gelardeerd met historische feiten en citaten van schrijvers/reizigers, die hem voorgingen in de landen en …Lees verder

Over Paul Theroux

CC BY 3.0 - Foto van/door Ramnarasimhan

Paul Edward Theroux (Medford (Massachusetts), 10 april 1941) is een Amerikaans schrijver van reisverhalen en romans. Zijn bekendste werk is The Great Railway Bazaar (1975), een verhaal over een treinreis vanuit Groot-Brittannië door West- en Oost-Europa en Azië tot aan Japan en weer terug. Naast reisboeken schrijft hij fictie. Een bekende roman is The Mosquito Coast die werd verfilmd.

Levensloop

Theroux groeide op in zijn geboorteplaats in een katholiek gezin met zeven kinderen. Zijn vader was van Frans-Canadese en zijn moeder van Italiaanse afkomst.
In 1959 slaagde hij voor de middelbare school, waarop hij ging studeren aan de Universiteit van Maine. Daar was hij actief in de beweging tegen de Vietnamoorlog. Voor het beëindigen van de opleiding stapte hij over naar de Universiteit van Massachusetts, waar hij schrijflessen volgde. In 1963 studeerde Theroux af met een "Bachelor o…Lees verder op Wikipedia