Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Laatste trein naar Zona Verde : mijn ultieme Afrikaanse safari

Paul Theroux (auteur), Nan Lenders (vertaler)
+1
Laatste trein naar Zona Verde : mijn ultieme Afrikaanse safari
×
Laatste trein naar Zona Verde : mijn ultieme Afrikaanse safari Laatste trein naar Zona Verde : mijn ultieme Afrikaanse safari

Laatste trein naar Zona Verde : mijn ultieme Afrikaanse safari

Genre:
Verslag van een reis van Kaapstad in Zuid-Afrika via Namibie͏̈ en Botswana naar Angola.
Titel
Laatste trein naar Zona Verde : mijn ultieme Afrikaanse safari
Auteur
Paul Theroux
Vertaler
Nan Lenders
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last train to Zona Verde : my ultimate African safari
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2013
413 p. : krt.
ISBN
9789045024516 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De beroemde globetrotter en schrijver van reisverhalen Paul Theroux (1941) ondernam een lange reis van ca. 4000 km door zijn geliefde Afrika, dit keer in het zuidwesten van dit continent, van Kaapstad, Zuid-Afrika naar Namibië en Angola. Hij trok door de bush van de westelijke Kaapprovincie via Windhoek dwars door Namibië en langs de kust van Angola tot Luanda en Nzeto niet ver van Congo. In Namibië bezocht hij de San of Bosjesmannen en vandaar ondernam hij een olifantensafari in Botswana. Theroux ontmoette vele lokale bewoners en schrijft op zijn bekende, boeiende en kritische manier over zijn bevindingen in deze landen, die vroeger door Nederlanders en Duitsers zijn gekoloniseerd. Aan het einde van de reis raakte hij ontmoedigd en teleurgesteld als gevolg van de confrontatie met de plaatselijke armoede en vertrok voortijdig. Dit reisverhaal heeft geen illustraties, maar wel twee overzichtskaarten met de locatie van de door hem bezochte plaatsen en wegen van dit deel van Afrika.

Over Paul Theroux

CC BY 3.0 - Foto van/door Ramnarasimhan

Paul Edward Theroux (Medford (Massachusetts), 10 april 1941) is een Amerikaans schrijver van reisverhalen en romans. Zijn bekendste werk is The Great Railway Bazaar (1975), een verhaal over een treinreis vanuit Groot-Brittannië door West- en Oost-Europa en Azië tot aan Japan en weer terug. Naast reisboeken schrijft hij fictie. Een bekende roman is The Mosquito Coast die werd verfilmd.

Levensloop

Theroux groeide op in zijn geboorteplaats in een katholiek gezin met zeven kinderen. Zijn vader was van Frans-Canadese en zijn moeder van Italiaanse afkomst.
In 1959 slaagde hij voor de middelbare school, waarop hij ging studeren aan de Universiteit van Maine. Daar was hij actief in de beweging tegen de Vietnamoorlog. Voor het beëindigen van de opleiding stapte hij over naar de Universiteit van Massachusetts, waar hij schrijflessen volgde. In 1963 studeerde Theroux af met een "Bachelor o…Lees verder op Wikipedia