Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen

Paul Van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen
×
Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen

Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kwark is een tovenaar met een houten been. Op een dag ontdekt hij een ei. Daaruit komt een miniheks, Foeksia. Kwark voedt haar op en stuurt haar naar de miniheksenschool van juffrouw Minuul. Samen met haar vriendin Grobje en het mensenkind Tommie beleeft Foeksia allerlei avonturen.
Onderwerp
Heksen, Magie
Titel
Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012
87 p. : ill.
ISBN
9789025861254 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Avonturen in het heksenbos is een bundel van achttien voorleesverhalen over het miniheksje Foeksia. Deze bundel bevat een aantal verhaaltjes uit de oude doos, maar het heksje maakt ook nieuwe belevenissen mee.
Foeksia is geboren uit een ei dat gevonden werd door de tovenaar Kwark. Nu wonen ze samen in een huisje in het heksenbos. Foeksia gaat naar school, waar ze in de klas zit met een heleboel andere miniheksen. Daar krijgt ze les in het toveren van juf Minuul, een mollige heks met een voorliefde voor amfibieën. Foeksia is een levendige en dappere meid en soms durft ze haar stoute schoenen aantrekken. Dan ontmoet ze stiekem haar mensenvriendje Tommie of verkent ze gevaarlijke plekken in het heksenbos. Maar Foeksia heeft een goed hart; ze helpt graag, ze houdt veel van papa Kwark en ze schrikt er niet voor terug om de pestkoppen in haar klas een lesje te leren.
De verhaaltjes zijn warm van toon en doorspekt met humor en fantastische elementen. Het heksenbos is een spr…Lees verder
De miniheks Foeksia woont in het heksenbos, samen met haar vader Kwark. Hij is een sympathieke, oude tovenaar die van rust houdt. Foeksia is een vrolijk en levendig heksje. Ze is nieuwsgierig en gaat graag op verkenning, onder meer naar de dierentuin met haar vriendje Tommie of diep in het bos waar ze belaagd wordt door reuzenspinnen. Gelukkig kan ze goed toveren, al pakt dat wel eens verkeerd uit. Foeksia is behulpzaam en heeft een groot hart. Vaak lost ze met haar toverkunsten allerlei problemen op. Heksjes die pesten of stelen leert ze op een grappige manier een lesje. Deze voorleesbundel bevat achttien afzonderlijk te lezen verhalen. In de avonturen van het heksje zitten talrijke grappige toverscènes, maar ook heel wat herkenbare elementen. De tekst, met veel pittige dialogen, laat zich vlot voorlezen. Grote en kleine ingekleurde pentekeningen geven de dynamiek en de luchtige sfeer van de verhalen goed weer. Dit is het vierde voorleesboek over Foeksia. Qua personages en locatie bo…Lees verder

Foeksia de miniheks. Avonturen in het heksenbos

Foeksia de miniheks beleeft allerlei avonturen. De achttien korte voorleesverhaaltjes kunnen afzonderlijk gelezen worden. Foeksia woont in het heksenbos samen met haar oude papa Kwark. Wanneer haar papa 200 jaar wordt, wil ze een origineel verjaardagscadeau voor hem bedenken. Een hele stoet heksen komt binnengewandeld met een tafel en een reusachtige taart erop. Alleen juf Minuul ontbreekt. Zij komt plotseling uit de taart tevoorschijn gekropen! Wanneer ze Kwark wil kussen slaat hij op de vlucht. Want zelfs 200 jaar oude tovenaars houden niet van kussen. Maar later vinden ze hem terug hoog in een boom. Samen met haar mensenvriendje Tommie gaat Foeksia op bezoek in de dierentuin en laat alle dieren vrij. Net op tijd kan ze de dieren terug in hun hok krijgen zodat de bewakers niets merken. Wanneer er in haar huisje lekkere zelfgemaakte jam wordt gestolen bedenkt ze een leuke grap om de dief te stoppen. Wanneer Tommie wordt uitgelachten zorgt ze voor een grappige scene zodat de jongens g…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties