Boek
Nederlands

Ben jij soms je papa kwijt?

Paul van Loon (auteur), Alice Hoogstad (illustrator)
+1
Ben jij soms je papa kwijt?
×
Ben jij soms je papa kwijt? Ben jij soms je papa kwijt?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleuter Boy verdwaalt al spelenderwijs in een groot warenhuis. Nu weet hij niet meer waar zijn vader is. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verdwalen
Titel
Ben jij soms je papa kwijt?
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Alice Hoogstad
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008
29 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van het voorleesverhaal Een politieauto voor Boy
ISBN
9789027668608
Plaatsingssuggestie
Weglopen - Verdwalen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Boy, een jongetje in de kleuterleeftijd, is met zijn vader aan het winkelen. In een etalage ziet hij een mooie politieauto staan, die hij graag cadeau zou hebben. Zijn vader gaat akkoord en samen met zijn vader maakt Boy kennis met de roltrappen. Op de speelgoedafdeling heeft zijn vader alleen oog voor de bouwdozen, zodat Boy zelf door het warenhuis gaat zwerven. Vervolgens kan hij zijn vader niet meer terugvinden. Deel van de 24-delige reeks 'Lees! met Paul van Loon'*, prenten- en leesboeken voor kinderen vanaf een jaar of vier tot en met boekjes op AVI-niveau E5, verschenen ter gelegenheid van zijn 25-jarig schrijverschap. De bedoeling van de makers is dat kleuters de pictogrammen leren lezen – voorlezers krijgen voor in het boek aanwijzingen daartoe – maar in de praktijk is alleen in de tekst steeds een duidelijk herkenbare politieauto afgebeeld. Dit prentenboek in oblong formaat heeft een wat eentonige tekenstijl, waarin een afwijkend gebruik van het perspectief en de doffe kleure…Lees verder

Ben jij soms je papa kwijt?

Boy loopt met zijn papa door de winkelstraat. Ze blijven stilstaan bij de etalage van een warenhuis. Boy ziet een leuke politieauto die hij graag wil hebben. Ook al is Boy niet jarig en is het geen Sinterklaas, Boy krijgt er eentje omdat hij zo lief is. Samen gaan ze het warenhuis binnen en nemen de roltrap naar boven. Boy kiest meteen een politieauto uit maar papa vindt hem te duur. Hij gaat zelf even kijken bij de bouwpakketten en vraagt Boy nog even rond te kijken en een exemplaar te zoeken dat minder duur is. Boy speelt met de auto en ziet de roltrap. Dat vond hij leuk. Hij wil best nog een keertje. Naar beneden gaat prima. Maar hoe moet hij weer naar boven? Boy volgt het verkeerde blauwe jasje en gaat nog verder naar beneden. Zo veel mensen maar geen papa. Een winkelmevrouw stapt op hem af en begeleidt Boy weer naar de speelgoedafdeling. Daar zit papa te spelen met treinen. Hij had niet door dat Boy kwijt was. En is ook vergeten dat hij de politieauto te duur vond … Dit boek bied…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia