Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De griezelbus. 4½

Ook verschenen als De griezelbus 0

Paul van Loon (auteur), Caren Limpens (illustrator)
+1
De griezelbus. 4½
×
De griezelbus. 4½ De griezelbus. 4½

De griezelbus. 4½

Ook verschenen als De griezelbus 0

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De beroemde schrijver P. Onnoval vertelt over zijn eigen verleden en over het ontstaan van de griezelbus. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De griezelbus. 4½
Ook verschenen als
De griezelbus 0
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Caren Limpens
Uniforme titel
De griezelbus 0
Taal
Nederlands
Editie
Achtiende herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017 | Andere uitgaven
160 p. : ill.
ISBN
9789025873851 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De beroemde P. Onnoval onthult hoe hij schrijver van de griezelbus is geworden. Als kind werd hij gepest op school en mishandeld door zijn pleegouders. Zijn dromen waren nachtmerries. Op zijn veertiende ontmoet hij Ferluci. Deze schaduwman heeft plannen met de jonge schrijver. Onnoval verandert voor het eerst in een weerwolf en neemt wraak op drie klasgenootjes en zijn pleegouders. Vanaf dat moment leeft hij vanuit de Andere Werkelijkheid, waar de ondoden verblijven. Net als in de andere delen van de griezelbus is er sprake van een raamvertelling met uitstapjes naar de Andere Werkelijkheid. In dit geval gaat het om flashbacks van de schrijver, die hij steeds duidelijk inleidt (bv. 'Je kijkt nu naar de andere werkelijkheid. De keukendeur gaat open en een jongen van veertien jaar komt binnen' p. 35.). De nuchtere beschrijving van zombies, weerwolven, skeletten en klopgeesten maken het griezelen minder angstaanjagend. Ook de taalgrapjes zorgen voor de nodige ontlading. Bovendien voegt de…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia