Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De griezelbus. 4

Paul van Loon (auteur), Caren Limpens (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Meester Jacques leest de klas verhalen voor die hij ‘s nachts getypt heeft. Er gebeuren vreemde dingen. Schrijft meester Jacques zijn verhalen wel zelf? Of zijn er donkere krachten aan het werk? De kinderen gaan op onderzoek uit.
Titel
De griezelbus. 4
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Caren Limpens
Taal
Nederlands
Editie
Veertiende herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017 | Andere uitgaven
248 p. : ill.
ISBN
9789025873059 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De boeken over De Griezelbus behoeven eigenlijk geen introductie. De griezelige verhalen die de duistere P. Onnoval telkens weer aan een groep kinderen vertelt, of ze dat nu willen of niet, zijn mateloos populair en verschillende delen van de serie zijn getipt voor of bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De serie wordt nu opnieuw uitgegeven in een herziene versie, met een nieuwe cover en tekeningen van een andere tekenaar (Caren Limpens) dan de oorspronkelijke. In dit vierde deel kruipt de geest van P. Onnoval in de huid van meester Jacques van groep 8. De enge verhalen worden verteld op verschillende verlaten, griezelige plekken tijdens een griezeltour van drie dagen met de meester als reisleider. Op de derde dag vertrekt de bus zonder drie kinderen en meester Jacques en is de rest van de klas in gevaar: P. Onnoval dreigt hun mee te nemen de AW (Andere Werkelijkheid) in. De auteur speelt weer leuk met fictie en werkelijkheid en is goed op dreef met zijn grappig-grieze…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia