Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De griezelbus. 4

Paul Van Loon (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
+1
De griezelbus. 4
×
De griezelbus. 4 De griezelbus. 4
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als vier kinderen bij een excursie naar het Autotron stiekem de groep verlaten, komen ze terecht in de Griezelbus. Vanaf ca. 10 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
De griezelbus. 4
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Editie
11de dr.
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010 | Andere uitgaves
231 p. : ill.
ISBN
9789025837716 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sinds het begin van de jaren negentig verschijnen er regelmatig nieuwe delen van 'De griezelbus', een van de grootste succesreeksen van Paul van Loon. Dit vierde deel dateert al uit 1998, maar werd onlangs heruitgegeven in een twaalfde druk. Het moet gezegd: Van Loon slaagt er met dit boek écht in om lezers in de ban te houden. Zijn vlotte schrijfstijl, die de nodige humor en griezelelementen met elkaar mixt, is een perfecte basis voor lezers die zich graag willen laten onderdompelen in de ‘Andere Werkelijkheid’.
Net zoals de meeste delen in deze reeks is dit boek een raamvertelling. Het hoofdverhaal draait rond meester Jacques. Wanneer hij in het bezit komt van een handgeschreven exemplaar van ‘De griezelbus’ lijkt het wel of zijn geest wordt overgenomen door bijzondere krachten. Al snel blijkt Onnoval hierachter te zitten. Hij slaagt er via de meester in om al zijn leerlingen mee te nemen op reis in de griezelbus. Tijdens de reis stopt de bus op verschillende plaatsen, waar dan…Lees verder
Vierde deel uit de Griezelbusserie. Meester Jacques vertelt verhalen aan zijn klas, maar de scheiding tussen fantasie en werkelijkheid gaat vervagen. Julia weet door haar bovennatuurlijke gaven een definitief verdwijnen van de klas naar de andere werkelijkheid te voorkomen. Boek met veel eigentijdse elementen. Het gaat hier om een aantal verhalen in een rode draadsituatie n.l. de klas. Het verhaal is zeer helder in korte zinnen en duidelijk geschreven. Het geheel is rijk aan griezeleffecten in beeldende taal met veel details. Leuke afwisseling van griezelig en niet-griezelig. Zeer onderhoudend themaboek. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia