Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Denk als een poes

Paul Van Loon (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
+1
Denk als een poes
×
Denk als een poes Denk als een poes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De poes van Mannie is weg. Papa gaat op zoek. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Huisdieren
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Denk als een poes
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaves
41 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van De papoes
ISBN
9789027668769 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een vroege zondagochtend ontdekt Mannie dat haar poes Amber is verdwenen. Samen met papa en wat buurtkinderen gaat ze op zoek. Ze hangt zelfs posters op, maar Amber blijft onvindbaar. Dan gaat papa 's nachts op pad. Als een papoes sluipt hij op handen en voeten door de buurt. Eenvoudig verhaaltje waarin het weglopen van een huisdier voor kinderen herkenbaar beschreven wordt. De gemakkelijke tekst bevat verkleinwoorden, twee- en drielettergrepige woorden, hoofdletters en interpunctie, AVI-E4. Het geheel is gedrukt in een prettig leesbaar lettertype en elke korte zin begint op een nieuwe regel. De vele gekleurde illustraties passen bij de verhaalsfeer. Aantrekkelijk omslag. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Geschikt voor een grote doelgroep vanaf ca. 7,5 jaar.

Denk als een poes

Op een ochtend blijkt dat Mannies poes, Amber, verdwenen is. Samen met papa zoekt ze de hele buurt af, zonder resultaat. Ze maken zelfs een aanplakbiljet – zoekbrief in het boek – met een mooie foto erop. Alle vriendjes zoeken mee. Maar Amber blijft zoek. Mannie gaat treurig naar bed. En dan heeft papa een idee: hij gaat naar buiten en probeert te denken als een poes. Kruipend op handen en voeten ontdekt hij de weg die voor een poes het gemakkelijkst is. Op die manier weet hij Amber snel te vinden. Dit is een eenvoudig, maar herkenbaar verhaaltje voor heel wat kinderen: verdriet om een verloren gelopen huisdier. De tekst is goed aangepast aan het doelpubliek: korte, eenvoudige zinnetjes die steeds op een andere regel beginnen, en een eenvoudige maar treffende woordkeuze. De felgekleurde illustraties zijn een beetje zoet, maar passen wel goed bij het verhaal. ‘Denk als een poes’ maakt deel uit van de Zwijsen-reeks ‘Lees! met Paul van Loon’, naar aanleiding van zijn 25-jarig schrijve…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties