Boek
Nederlands

Een heks voor het raam

Paul Van Loon (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Een heks voor het raam
×
Een heks voor het raam Een heks voor het raam
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ted ziet een pad. Hij doet hem in een pot. Maar de pad is van een heks. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dromen, Heksen, Padden
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Een heks voor het raam
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaves
27 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van Pas op voor een pad!
ISBN
9789027668684 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tom ziet een pad in de tuin. Hij stopt het beest in een pot. Zus Lien waarschuwt dat het wel eens van een heks zou kunnen zijn. ‘s Nachts haalt een heks inderdaad haar eigendom terug en met Tom gebeurt iets angstaanjagends. Is de heks echt of droomt hij? Kan zijn zus hem redden? Dit gepagineerde leesboekje op AVI-M3 is bedoeld voor groep drie, na vijf maanden leesonderwijs, en het maakt deel uit van de serie ‘Lees! met Paul van Loon’*. In de spreadbrede, dominerende illustraties in een aquarel-acrylverftechniek met zwarte pen, is de tekst gedrukt waarin ook klankzuivere eenlettergrepige mmkmm-woorden staan (zweeft, droomt). Het boekje start met een vooruitblik, als strip samengevat in elf kleine tafereeltjes met één zinnetje als onderschrift. Ouder of leraar kan die benutten om de jonge lezer te oriënteren op wat gaat komen en zo het begrijpen van het verhaal bevorderen. Verschenen ter gelegenheid van het 25-jarig schrijverschap van de auteur. Vanaf ca. 6 jaar.

Een heks voor het raam

Tom kijkt uit het raam, ziet daar een levende pad en sluit die op in een glazen pot, ook al waarschuwt Lien hem om dat niet te doen. Die pot zet hij naast zijn bed. Midden in de nacht verschijnt er aan zijn raam een heks. Ze wil haar pad terug. Er is een knal, er is rook en wanneer de rook verdwenen is, blijkt Tom in de pot te zitten. Door het glas ziet hij de pad, groot als een beer. Tom gilt, roept om hulp en wanneer Lien naast zijn bed verschijnt, lijkt het alsof alles slechts een enge droom is geweest. Ware het niet dat er naast zijn bed een lege pot staat. 'Een heks voor het raam' maakt deel uit van de leesreeks die Paul van Loon schreef voor aanvankelijke lezers. Vooraan wordt het hele verhaal, verdeeld over twee aansluitende bladzijden, onder de vorm van een strip voorgesteld. In een bijhorende korte tekst suggereert men om deze bladzijde samen met het kind te lezen eer het volledige verhaal gelezen wordt en om dat achteraf nog eens te hernemen. Dit ter bevordering van het l…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties