Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een mooi geheim

Paul van Loon (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
+1
Een mooi geheim
×
Een mooi geheim Een mooi geheim
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mikkie wordt op school erg geplaagd, omdat hij zo klein is. Hij heeft echter een groot geheim. Alleen opa gelooft echt wat hij vertelt. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Geheimen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Een mooi geheim
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaven
33 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van De reus van Mikkie
ISBN
9789027668745 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mikkie wordt steeds geplaagd, omdat hij zo klein en mager is. Hij heeft echter een groot geheim. Alleen opa gelooft dat Mikkie echt een reus heeft gezien. Eenvoudig verhaaltje voor beginnende lezers die aan het begin van groep vier van de basisschool zitten, AVI-M4. Veel kinderen zullen de situatie herkennen: kinderen die elkaar plagen om het uiterlijk. Dat kinderen dan in een fantasiewereld gaan geloven, is een bekend verschijnsel. Prettig leesbaar boekje met sprekende illustraties. De tekst is op enkele pagina's in de illustratie geplaatst. Duidelijke, schreefloze letters, kleurrijk omslag met een beeld uit het verhaal. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Een mooi geheim

Mikkie heeft een groot geheim. Zijn mama en papa hebben het zo druk dat ze nooit naar Mikkie luisteren. Mikkie is erg ontgoocheld, op school lachen ze hem uit en vinden ze hem een kleuter. Alleen opa luistert en moedigt hem aan om op zoek te gaan naar zijn reus. Wanneer er een zwaar onweer losbarst, ziet Mikkie de reus echt. Dit verhaal voor beginnende lezertjes kan niet echt boeien. Het wordt zelfs wat langdradig. Mikkie denkt altijd sporen van de reus in de heuvels te ontwaren, maar opa relativeert een en ander en wijst op andere mogelijke verklaringen. Jonge kinderen kunnen hier weinig mee: wat is nu fantasie en wat is echt? De illustraties stellen weinig voor. Voor kinderen van het tweede leerjaar zijn er betere boeken te vinden.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties