Boek
Nederlands

Foeksia's toverwinter

Paul Van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia's toverwinter
×
Foeksia's toverwinter Foeksia's toverwinter
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Foeksia en haar vriendin Grobje maken een sneeuwpop die op tovenaar Kwark lijkt. De vervelende Grit en Murmeltje maken een gemene juf Minuul. Maar heksensneeuwpoppen zijn niet zomaar sneeuwpoppen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Winter, Heksen, Magie
Titel
Foeksia's toverwinter
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
23 p. : ill. ; 16 cm
ISBN
9789025868765 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is een witte winter in het heksenbos. Foeksia en haar vriendin Grobje maken een sneeuwpop die op tovenaar Kwark lijkt. De vervelende Grit en Murmeltje maken een gemene juf Minuul. Maar heksensneeuwpoppen zijn niet zomaar sneeuwpoppen, en de echte juf Minuul is helemaal niet gemeen. Miniboekje over Paul van Loons bekende miniheksje Foeksia. Voorin worden de belangrijkste personages geïntroduceerd met een korte tekst en een tekeningetje, zodat kennis van de andere deeltjes niet nodig is. Het verhaal gaat in eerste instantie over pesten en gemeen zijn, maar verliest daarna richting. Wat rest is een gezellig verhaal over winter en toversneeuwpret, rijk voorzien van Saskia Halfmouws kleurenillustraties. Voorin staat een lijst van Foeksia-boeken. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties