Boek
Nederlands

Griezelbeelden

Paul van Loon (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
+1
Griezelbeelden
×
Griezelbeelden Griezelbeelden
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een meisje krijgt te maken met de duistere praktijken van haar oom en tante.
Titel
Griezelbeelden
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018 | Andere uitgaven
158 p. : ill., z/w
ISBN
9789025876166 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als haar vader voor drie maanden naar Australië vertrekt om de Aboriginals te bestuderen, wordt Louisa bij haar tante en oom ondergebracht. Ze vindt het maar niks en haar tante en oom zijn ook niet echt blij met haar. Maar dan gebeuren er in het grote huis de vreemdste dingen. Tante en oom krijgen rare telefoontjes en Louisa heeft griezelige dromen en ziet regelmatig beelden uit het verleden. Wat zou er vroeger in het huis gebeurd zijn? Samen met haar vriendje Alex gaat ze op onderzoek uit, maar tegen zwarte magie en voodoo-praktijken kun je niet echt veel beginnen. Vlot leesbaar spannend griezelverhaal, daterend uit 1992, dat na 25 jaar echter nog niets van zijn levendigheid heeft verloren. De directe stijl, de dialogen en de vele acties zorgen ervoor dat het geheel leest als een trein. Met grijze, wat gedateerde illustraties. Aantrekkelijke uitgave voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Nieuw eigentijds omslag.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia