Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meermonster

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Meermonster
×
Meermonster Meermonster
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pa heeft een emmer met Schotse zalm meegenomen. Er zit een Selkie in, een klein wezentje uit Schotland. Volgens opa Weerwolf moet het zo snel mogelijk terug naar z'n geboortemeer, anders gaat het dood. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Weerwolven, Schotland
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Meermonster
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014 | Andere uitgaven
207 p. : ill.
ISBN
9789025866020 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Pa een emmer met Schotse zalm meeneemt, zit daar een Selkie in, een klein wezentje uit Schotland. Volgens opa Weerwolf moet het zo snel mogelijk terug naar z'n geboortemeer, anders gaat het dood. Dolfje, Noura, Pa, Timmie en Leo vertrekken op de dag dat het volle maan is. Het leek zo gemakkelijk, maar wat moet je denken van het enge kerkhof, de loensende taxichauffeur en die stem die Dolfje de hele tijd hoort en waarvan hij denkt dat het van mevrouw Krijtjes is, de buurvrouw. Is het echt of fantasie? Vijftiende deel uit de serie 'Dolfje Weerwolfje' waarin Dolfje o.a. te maken krijgt met een weerpier en het monster van Loch Ness. Weer een fantastisch (voor)leesboek vol spanning en humor en met een beetje Schotse cultuur. In vlotte stijl en helder geschreven, in korte zinnen met perfect passende, kleurrijke, gedetailleerde illustraties. Paul van Loon verstaat de kunst om een spannend boek te schrijven dat door humor en vriendschap 'verzacht' wordt en waar de lezer geen nachtmerries …Lees verder

Meermonster

Dit is het vijftiende optreden van Dolfje, die eens in de maand bij volle maan een weerwolfje wordt. Dolfje heeft ondertussen al een hele hoop goedaardige weerwolfvrienden. In een emmer zalm vindt Dolfje een wezentje. Opa (ook weerwolf) weet dat het een Selkie is. Die komen voor in Schotse verhalen, zegt hij. Het wezentje ziet eruit als een zeehond en het moet zo vlug mogelijk terug naar Schotland in het meer van Loch Ness waar het thuishoort. De Selkie zou dus iets kunnen te maken hebben met het legendarisch monster van Loch Ness. Met zijn vader, ook een weerwolf en zijn vrienden vat Dolfje de reis naar Schotland aan. Dat loopt natuurlijk niet van een leien dakje. Ze worden belaagd door duistere figuren die hen de Selkie willen ontfrutselen want de huid van de Selkie zou bijzondere eigenschappen bezitten. Met een hoop handigheid, evenveel geluk en wat magie slagen onze vrienden in hun opzet.
Alhoewel deze boeken een lay-out hebben afgestemd op beginnende of moeilijke lezers - e…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia