Boek
Nederlands

Sammie en het snotmonster

Paul Van Loon (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
Sammie en het snotmonster
×
Sammie en het snotmonster Sammie en het snotmonster
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sammie peutert in zijn neus en plakt de snotjes soms onder de tafel. Zijn oom Raagis vertelt hem dat je daarmee het Grote Groene Snotmonster oproept. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Neuspeuteren
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Sammie en het snotmonster
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaves
33 p. : ill.
ISBN
9789048707553 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sammie peutert in zijn neus en plakt de snotjes soms onder de tafel. Zijn oom Raagis vertelt hem dat je daarmee het GGS oproept: het Grote Groene Snotmonster! Sammie gelooft dit niet totdat hij gesnotter onder tafel hoort. Er kruipt een monster onder de tafel uit die eerst een jongetje uit zijn ene neusgat laat floepen en dan een meisje uit zijn andere neusgat. Samen met deze twee kinderen gaat Sammie de strijd tegen het monster aan. Het lijkt of ze monster verslagen hebben. Of toch niet? Het verhaal is vlot geschreven en laat zich lezen als een sneltrein. Het past helemaal binnen de belevingswereld van jonge kinderen waarin humor, spanning en (on)fatsoen om de beurt een hoofdrol spelen. De meestal grote geschilderde prenten zijn vet van kleur en de (snot)spetters spatten er van af! Het boek sluit af met een opdrachtplaat die niet echt iets toevoegt. Deel op AVI-E4 uit de serie 'Lees! met Paul van Loon', een serie die inzet op leesplezier en boekpromotie voor jonge lezers. Niet echt i…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties