Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vampier in de school

Paul Van Loon (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
+1
Vampier in de school
×
Vampier in de school Vampier in de school
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De een na de ander wordt ziek bij Jacko op school. Hij vermoedt dat er een vampier aan het werk is! Hoe komen die zieken anders aan die gaatjes in hun keel? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Leesniveau
AVI 8
Titel
Vampier in de school / Paul van Loon ; tek. van Camila Fialkowski
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Editie
7de, licht herz. versie
Uitgever
Amsterdam: Elzenga, 1999 | Andere uitgaves
136 p. : ill.
ISBN
90-6692-262-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 13-jarige Jacko merkt dat er iets aan de hand is met zijn beste vriend Edje. Zijn gezicht wordt nl. steeds bleker, hij kan niet meer tegen zonlicht én hij blijkt twee rode gaatjes in zijn hals te hebben. Op school lopen er wel meer bleke kinderen rond en Jacko vermoedt dat er een vampier aan het werk is. Niemand gelooft hem echter, ook opa niet, die toch altijd vampierverhalen vertelt. Alleen Sara, een meisje uit Jacko's klas, gaat samen met hem op zoek naar de vampier. Een hele tijd verdenken de twee de geheimzinnige nachtwaker, die de ronde doet met een gevaarlijk uitziende hond, Vladimir. De directeur lijkt dan weer een vriendelijke man te zijn, maar niets is wat het lijkt. De waarheid blijkt in een eeuwenoude geschiedenis te liggen, waarbij de bloeddorstige vampier Varlok uit is op een heleboel nieuwe slachtoffers. En Jacko's opa speelt toch nog een verrassende (hoofd)rol in het hele verhaal.

Zoals we van Paul van Loon gewoon zijn, schreef hij ook met dit boek een vlotle…Lees verder
Niet alleen Edje, de vriend van de 12-jarige Jacko, doet vreemd en ziet er steeds bleker uit, maar ook veel kinderen op school doen eigenaardig. Dan ontdekt Jacko twee wondjes in Edjes hals en vermoedt hij dat er een vampier aan het werk is. Samen met Sara en een echte vampierjager gaan ze op zoek naar de bloedzuiger. De eerste druk verscheen in 1990 nog voor de series over Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus. Kinderen waarderen de boeken van de auteur in hoge mate, niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook om zijn aansprekende stijl, de vlotte dialogen, de humor, zijn niet kinderachtige benadering en de onverwachte plots. In dit boek gebeuren er weer bloedstollende dingen, maar met knoflook, houten staken en wat anti-vampiersserum kom je een heel eind. Omdat het verhaal zich afspeelt in een school zullen kinderen zich sterk in de gebeurtenissen kunnen inleven en zal dit boek door veel fans worden verslonden. Bijpassende zwart-wittekeningen, ruime bladspiegel en gekleurd omslag. Acht…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties