Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vrolijke snuiters

Paul Van Loon (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
+1
Vrolijke snuiters
×
Vrolijke snuiters Vrolijke snuiters
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er gebeurt altijd wel wat bij de Snuiters. Vooral als vader weer eens onhandig is. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 4
Titel
Vrolijke snuiters
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008
40 p. : ill.
ISBN
9789027668738

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Paul van Loon is de populaire kinderboekenauteur van o.a. de reeksen 'Dolfje Weerwolfje' en 'De griezelbus'. Van Loon is ook de uitvinder van het woord 'grumor', en winnaar van verschillende prijzen (o.a. de Nederlandse Kinderjury). Vrolijke snuiters vlot echter aan geen kanten en houdt totaal geen steek. Het boek lijkt dan ook meer een stijloefening dan een goed lopend verhaal, en wat nader onderzoek leert dat je het boek inderdaad zo kunt opvatten.
Van Loon schreef de avonturen van de muizenfamilie Snuiters nl. al lang geleden, toen hij nog volop op zoek was. Omwille van Van Loons succes worden een aantal vroegere werken nu door uitgeverij Zwijsen opnieuw uitgebracht, netjes gerangschikt volgens leeftijd en leesniveau. Zo kun je vanaf het begin tot het einde van de lagere school genieten van de hersenspinsels die Van Loon vlotjes uit zijn pen schudt. Het ene (oude) verhaal leent zich echter beter voor deze marketingstunt dan de andere, en de familie Snuiters waren alleszin…Lees verder
Er gebeurt altijd wel wat bij de Snuiters, een gezellige muizenfamilie, vooral als vader weer eens onhandig is. Herziene uitgave van de Snuiters-verhalen, oorspronkelijk in 1985 verschenen in Okki. Deeltje in de serie 'Lees! met Paul van Loon'*. Indeling in acht getitelde hoofdstukken van ruim twee pagina's met steeds een nieuw avontuur. Frisse verhaaltjes met vaart en humor geschreven zonder overbodige uitweidingen. De acht grappige en vrolijke paginagrote illustraties in gemengde technieken passen prima bij de tekst. Op een dubbele pagina voor in het boek staan de hoofdpersonen typerend uitgetekend met bijbehorende naam. Korte begrijpelijke enkelvoudige zinnetjes met ook enkele drielettergrepige woorden. Elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-E4. Duidelijk lettertype met schreefjes gedrukt op stevig wit papier. Aantrekkelijk leesboekje met maffe illustratie in kleur van de muizenfamilie op het omslag. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties