Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Weerwolvenfeest

Paul Van Loon (auteur), Hugo van Look (auteur)
+1
Weerwolvenfeest
×
Weerwolvenfeest Weerwolvenfeest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje Weerwolfje heeft een verkleedfeest op school. Het is volle maan, dus hij kan er als weerwolf naartoe. Maar dan moeten de maskers af. Op de bijgeleverde cd staan de weerwolfliedjes van het schoolfeest. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Weerwolvenfeest
Auteur
Paul Van Loon Hugo van Look
Taal
Nederlands
Editie
12de dr.
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012 | Andere uitgaven
89 p. : ill. + cd
ISBN
9789025849245 (hardback, 12de dr. 2012)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dolfje Weerwolfje heeft een verkleedfeest op school waar hij en zijn vriendinnetje Noura als weerwolven naartoe kunnen. Maar het wordt spannend als het moment aanbreekt waarop de maskers af moeten. De tekst is ruim gedrukt binnen een omlijnd kader. Het verhaal is met vaart geschreven en heeft een gemoedelijk karakter waarbij weerwolven heel gewoon zijn. Het 'anders zijn' van Dolfje en de andere weerwolven levert spannende momenten op, maar dit aspect draagt bij aan de populariteit van de boeken met dezelfde hoofdpersoon. Op het omslag staan feestende weerwolven in kleur; de enkele tekeningen in het boek zijn in zwart-wit. Achter in het boek zit een cd waarop de op het feest gedraaide acht 'weerwolfliedjes' staan die aan elkaar worden gepraat door weerwolf DJ Leo. Teksten en muziek zijn van Paul van Loon en Rick Duijn. De composities zitten goed in elkaar en liggen prettig in het gehoor. Door de korte zinnen, de grote druk en de humoristische ondertoon van het verhaal is ook dit deel v…Lees verder

Weerwolvenfeest

Er is een weerwolvenfeest op school. Timmie draagt een wolvenmasker van papier. Voor Dolfje en Noura is het echt spannend. Zij weten dat het volle maan is vannacht en gaan als echte weerwolven, want niemand zal het merken. Meester Frankula, verkleed als vampier, denkt dat de twee vrienden de verkleedwedstrijd zullen winnen want ze zien er zo echt uit. DJ Leo draait de gekste plaatjes, maar om tien uur moeten de maskers af... Hoe gaan onze echte weerwolven zich daaaruit redden? Spannend verhaal voor de fans van de boeken over Dolfje Weerwolfje. Het is bestemd voor lezertjes van het einde van het eerste leerjaar. Oudere kinderen die wat moeite hebben met lezen, beleven er ook plezier aan. De zinnen zijn nog kort met al wat langere woorden: mondharmonica, weerwolvenbos, duivelsmasker... Je kan de liedjes van het weerwolvenfeest op de bijgevoegde cd makkelijk meezingen. Een gegarandeerd succes op een eigen weerwolvenfeest!