Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Weerwolvensoep

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Weerwolvensoep
×
Weerwolvensoep Weerwolvensoep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje wordt gevangen en vastgebonden door weerwolvenjager Knuppel. Die wil weerwolvensoep van hem maken! Dolfje wil tijd rekken en probeert Knuppel af te leiden door allerlei mooie verhalen te vertellen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Weerwolvensoep
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015 | Andere uitgaven
147 p. : ill.
ISBN
9789025867997 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dolfje Spaan wordt drie nachten per maand bij volle maan Dolfje Weerwolfje. Hij woont bij de ouders van zijn vriendje Timmie. In dit zestiende deel van de Weerwolfje-reeks zwerft hij door het bos en hoort een stem die roept: 'Ik ruik weerwolvenvlees!'. Het is Knuppel, een weerwolvenjager. Hij bindt Dolfje vast en zegt soep van hem te gaan maken. Steeds weet Dolfje door tijdrekken zijn ‘executie’ uit te stellen door verhalen te vertellen als Sheherazade uit 1001-nacht. Deze raamvertellingen hebben opa Weerwolf, neef Leo, vriendin Noura, vriend Timmie en diens ouders en enkele andere wezens als hoofdpersoon. Zo leert Knuppel Dolfjes sociale netwerk kennen. Dan blijkt ook de reden van zijn woede ten opzichte van weerwolven zeer verklaarbaar te zijn. De vraag is of Dolfje nog zal weten te ontsnappen dankzij zijn spannende verhalen... De vele expressieve kleurenillustraties van Van Loons ‘weerwolf-huisillustrator’ Hugo van Look zullen de jonge weerwolfsupporters af en toe doen rillen van k…Lees verder

Weerwolvensoep

Tijdens een nacht waarin de maan vol is en Dolfje als een weerwolfje door het Weerwolvenbos rent, hoort hij daar een vreemde stem. De stem hoort bij Knuppel, een lange slungelachtige jager, die op zoek is naar weerwolvenvlees. In het handboek voor Weerwolfjagers heeft hij gelezen dat je daar heerlijke soep van kunt maken. Eer Dolfje goed door heeft wat er gebeurt, zit hij gekneveld in een dik touw toe te kijken hoe Knuppel voorbereidingen voor de soep treft. Om de tijd te rekken verzint Dolfje verhalen. Daarin spelen de personages uit eerder verschenen boeken mee. Doordat hij zijn echte naam niet verklapte maar verving door Willy, heeft de jager niet door dat het weerwolfje zelf het hoofdpersonage is.

Wie vertrouwd is met de eerder verschenen boeken herkent de personages uit die verhalen. Voor wie voor het eerst kennis maakt met een boek uit deze reeks geven ze een helder beeld van de vriendenkring waarin Dolfje vertoeft. Naarmate er meer ingrediënten in de soep verdwijn…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia