Boek
Nederlands

Zilvertand

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Zilvertand
×
Zilvertand Zilvertand
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Net als Dolfje denkt zijn plaats te hebben gevonden bij zijn vriend Timmie, belandt hij in een avontuur met een weerwolvenvanger. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI M6, AVI 8
Titel
Zilvertand
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021 | Andere uitgaven
166 p. : ill.
ISBN
9789025868741 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dolfje heeft het naar zijn zin bij zijn vriend Timmie thuis. Dan belt op een dag een vreemdeling aan die Dolfje als zijn pleegkind opeist. Maar opa Weerwolf vertrouwt de man niet. Het blijkt de beruchte Oom Zilvertand te zijn die allerlei vreemde wezens, en dus ook weerwolven, wil verzamelen. Samen met een eveneens gevangen kleine vampier weet Dolfje te ontsnappen. Deel drie in de serie over de kleine weerwolf. Het verhaal is onderhoudend, het taalgebruik eenvoudig. Het is goed te volgen voor de doelgroep. Alle zinnen beginnen op een nieuwe regel, zodat er een rustige bladspiegel ontstaat. Tussen het verhaal door staan eenvoudige, met grijs ingekleurde zwart-wittekeningen. Op het omslag loopt een nietsvermoedende Dolfje naar het huisje van Zilvertand. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties