Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Op een dag was de liefde moe

Paul Verrept (auteur), Tim Van den Abeele (illustrator)
+1
Op een dag was de liefde moe
×
Op een dag was de liefde moe Op een dag was de liefde moe
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Een moeder en echtgenote is het moe om steeds maar liefde te geven aan man en kinderen. Op een dag is haar liefde dood. Maar soms is liefde sterk genoeg om opnieuw te leven.
Titel
Op een dag was de liefde moe
Auteur
Paul Verrept
Illustrator
Tim Van den Abeele
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
[32] p. : ill.
ISBN
9789058386922 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit groot formaat prentenboek wordt de liefde gepersonifieerd als vrouw, moeder van een gezin. Ze is moe, maar probeert dapper overeind te blijven. Op een dag is ze gestorven. Niets of niemand kan haar weer tot leven wekken, totdat de kinderen zich haar lot aantrekken. Dit kan zij niet weerstaan: de liefde blijkt sterk en overwint soms alles. Dit allegorische verhaal is voorzien van paginagrote illustraties. De illustrator plaatst de gebeurtenissen tegen een Amerikaans decor. Hij gebruikt foto's en stills uit films als inspiratie. Het zijn bevreemdende, mysterieuze beelden van lege straten, een huiskamer, strakke gezichten, die de beknopte tekst ondersteunen en er een toevoeging aan bieden. Zijn palet bestaat uit vier kleurlagen: geel, zwart, blauw (cyaan) en rood (magenta); zijn illustraties (monotypes) bestaan uit streepjes, vegen en stipjes, die doen denken aan zogeheten spatwerk. Allegorisch verhaal over de liefde die onderhouden moet worden, want anders sterft zij. Een experim…Lees verder

Op een dag was de liefde moe

Op een dag was de liefde moe en viel ze zomaar op straat neer. Ze gaat zelfs dood. Mensen die voorbijkomen proberen haar weer tot leven te wekken, maar slagen er niet in. Twee kinderen graven een kuil voor haar, brengen een deken, eten en drinken en een boek, omdat dood zijn lang kan duren. Wanneer het meisje haar een chocoladetaart brengt - voor als je zin hebt in zoetigheid -  staat de liefde weer op, schrokt de taart naar binnen en vertrekt naar huis.
Dat de liefde gevoed wordt met chocolade kan geen toeval zijn, maar waarom is dit een cruciaal element in het verhaal?
De tekst blijft eerder abstract, waar de prenten een concreter verhaal vertellen in beelden. De liefde wordt afgebeeld als een vrouw, moeder des huizes. Op een dag lijkt ze haar gezin moe en vertrekt ze naar buiten. Wanneer ze op het einde weer terugkomt, stapt ze de eetkamer in, alwaar manlief en twee kinderen bescheiden naar de grond kijken.
Dit boek is prachtig geïllustreerd en vormgegeven door be…Lees verder

Over Paul Verrept

Paul Verrept (Deurne, 12 maart 1963) is een Belgische schrijver van kinderboeken, illustrator en grafisch vormgever.

Biografie

Verrept studeerde eerst aan het RITSC en vervolgens aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Beide opleidingen zet hij vervroegd stop. Bij de tweede opleiding is dat omwille van zijn theaterambities. Verrept ondervindt later dat theater niet zijn medium is, maar blijft wel theateraffiches ontwerpen, en start zo zijn carrière als grafisch ontwerper.

Als ontwerper van affiches is Verrept een minimalist. Zijn belangrijkste klanten waren (en zijn): Monty, Cie. de Koe, Laika, Peter De Graef, Comp. Marius, De Helling en Kunst/Werk. In 1997 ontvangt Verrept de Agfa-prijs voor theateraffiches.

Naast grafisch ontwerper is Verrept ook sinds 1994 actief als auteur en als illustrator.

Verder werkt hij samen met uitgevers en literaire organisaties, zoals de Stichting Lezen, …Lees verder op Wikipedia